Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Aluljárófestés a Mexikói úton

Újabb aluljáró szépült meg Zuglóban a civilek összefogásnak köszönhetően.

A Goethe Intézet fiataljai úgy döntöttek, hogy a CivilZugló Egyesület szakmai, valamint a Szent István Gimnázium tanulóinak gyakorlati segítségével kifestik a Mexikói úti aluljárót és az aluljáró melletti bódésor hátoldalát. A MÁV is kivette a részét a kezdeményezésből: napokkal az akció előtt lealapozták az aluljáró falait.

A Goethe-gerillák olyan 16-23 év közötti, kreatív fiatalokból álló csapat, akik elhatározták, hogy búcsút intenek az egyhangú hétköznapoknak és urbanista megmozdulásokkal, workshopokkal, koncertekkel, filmekkel és egyéb kulturális akciókkal tesznek a társadalmi passzivitás ellen. Az önkéntes munkájuk mellett a mostani aluljáró festéshez szükséges 15 vödörnyi festéket is ők biztosították. A kétnapos közösségi kerületszépítő program első napján több mint harmincan vettek részt.

A CivilZugló Egyesületben komoly hagyománya van az aluljárók szépítésének. Az alaposan telegraffitizett Amerikai út – BVSC közötti, M3 alatti nagy aluljárót és a Korong utcai kis aluljárót, valamint az Erzsébet királyné útját a Hungária körúttal összekötő átjárót is kifestették, rendbe tették már többször is.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb