Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Aranyos iskolakezdés

Polgármesteri köszöntővel kezdődött meg a hatvanadik tanév a zuglói Arany János Általános Iskolában, ahová idén 64 első osztályos gyereket vettek fel.

A tanévet Szűcsné Tihanyi Gyöngyi intézményvezető nyitotta meg, aki elmondta, az iskola az elmúlt hatvan évben folyamatosan fejlődött, akkreditált tehetségpont lett, idén pedig elnyerte az ökoiskola címet. – A fejlődést bizonyítja az is, hogy az önkormányzat jóvoltából nyáron megújult az ebédlő, a Közép-Pesti Tankerületi Központnak köszönhetően pedig 64 ablak cseréje valósult meg, és 18 új táblagép érkezett. A karate oktatást végző AC-Sinus Harcművészeti Sportegyesület pedig a kisebbik tornatermüket burkolta le tatami szőnyeggel – tette hozzá az intézményvezető.

 

Az ünnepségen részt vett Karácsony Gergely polgármester, Rozgonyi Zoltán alpolgármester és Mogyorósi Attila, a tankerület szakmai vezetője. – Az iskola fennállásának felében az önkormányzat volt a fenntartó. Jelenleg ez nem így van, de ettől függetlenül felelősséggel vagyunk az intézmény iránt, ezért is segítettünk az étkező rendbehozatalában – mondta Karácsony Gergely, és megköszönte, hogy az intézmény diákjai fellépéseikkel szinte minden kerületi rendezvényen színesítik a programot.

A jubileumi tanévnyitót az első, a második, a harmadik és a nyolcadik osztályos gyerekek személyesen, a többiek pedig az egyik közösségi oldalon keresztül, élőben nézhették végig az osztálytermek digitális tábláin. Az Újvidék téri intézmény legkisebb diákjait a nyolcadikos tanulók kísérték be a tornaterembe, majd ők kötötték fel az elsősöknek az iskola logójával ellátott nyakkendőket is.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb