Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Átadták a megújult Csertő parkot

Befejeződött a terület felújításának második üteme: a nettó 132 millió forintos beruházás keretében új utcabútorokat, hulladékgyűjtőket, kerékpártárolókat helyeztek ki, szolgáltató teret, szabadtéri színpadot létesítettek, növényeket ültettek, kicserélték a térkőburkolatot és a támfalat.

A parkban több mint 770 négyzetméter zöldfelület létesült, 18 fát és 6000 cserjét, valamint évelőket telepítettek. Karácsony Gergely polgármester az átadón azt mondta, azt az elvet vallják, hogy kerületet vezetni többek között közösségépítést jelent, amihez közösségi terek is kellenek. – Most a Csertő park előző ciklusban megkezdett felújítását folytatjuk. A terület egy olyan koncepció alapján készült, ami egyensúlyra törekszik a biztonságos közlekedés és a zöldfelületek között. Természetesen itt nem állunk meg, hiszen folyamatosan zajlik a Pillangó park felújítása, ami ennek az önkormányzati ciklusnak az egyik legfontosabb beruházása, valamint hamarosan elkezdődik a Rákos patak rekultivációja is – fogalmazott a polgármester, aki hozzátette: a tervek szerint a megújult Csertő parki orvosi rendelőt is átadják.

Fotó: Képszerkesztőség

A tervezők célja az volt, hogy visszahozzák elődjeik építészeti minőségét. Sándor Tamás, a tervező cég vezetője rámutatott: a park magja a Zuglói Civil Ház, amihez szabadtéri színpad készült. – A szép ritmusú építészeti egységekhez terveztük a felújítást, egy olyan multifunkcionális tér kialakítása volt a célunk, ahol akár utcabált, vásárt is tarthatnak az emberek – magyarázta a vezető, aki szerint nem sok helyen fektetnek olyan hangsúlyt köztérfejlesztésre, mint Zuglóban.

A kerület szocialista országgyűlési képviselője, Tóth Csaba a park átadásának alkalmából kiemelte: büszke a Csertő park általa ígért és kezdeményezett felújítására, ami újabb példa az ő, illetve az MSZP-Összefogás Zuglóért frakció vállalásainak teljesülésére. A körzet önkormányzati képviselője, Hajdu Flórián lapunknak arról beszélt, hogy tovább folytatódik a fejlesztés a környéken. – Elindítottuk a sétányok racionalizálását. A felesleges, szilárd burkolattal fedett részeket felszámoljuk, helyükön zöldterületek és szabványos sétányok lesznek. A folyamat két éven belül befejeződhet – részletezte. A racionalizálást követően – a társasházak beleegyezésével – pedig parkolóhelyeket létesítenének.

A park átadásán részt vett mások mellett Horváth Zsolt alpolgármester, valamint Sógor László önkormányzati képviselő.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb