Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Automaták váltották a jegypénztárt a Bosnyák téren

Két darab, éjjel-nappal üzemelő jegy- és bérletkiadó automatát telepített a Bosnyák térre év elején a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A korábbinál jóval színvonalasabb szolgáltatást nyújtana utasainak a BKK – a társaság részben ezzel indokolta, hogy év elején automatákkal pótolta a megszűnő jegy- és bérletpénztárt. A zuglói önkormányzat azt követően kereste meg a vállalatot, hogy a kerület Facebook oldalán többen is jelezték, bezárt a pénztár a Bosnyák téren.

A társaság közölte, a téren két jegyautomata is található, amelyek éjjel-nappal üzemelnek. Itt megvásárolhatók egyebek mellett a negyedéves, valamint a szemeszterbérletek, a havi bérletek és a napijegyek is. A készülékek érmét, papírpénzt is elfogadnak, de hagyományos és érintésmentes bankkártyával is fizethetnek az utasok.

Az automaták igény esetén áfás számlát is adnak, ehhez azonban egy egyszeri, előzetes regisztrációra is szükség van. A regisztrációt követően az ott megadott e-mail címre érkezik egy QR kóddal is ellátott dokumentum, amely a kinyomtatást követően lehetővé teszi az áfás számlára történő vásárlást.

A regisztrációra a BKK honlapján van lehetőség, IDE KATTINTVA pedig az automaták működéséről tájékozódhatnak az utasok. A készülékek elhelyezkedéséről és a személyes kiszolgálási lehetőségekről, további értékesítési pontokról a térképes keresőben olvashatnak.

Azok számára, akik nem szeretnének automatából vásárolni, a forgalmasabb helyeken működő jegy- és bérletpénztárakban és ügyfélközpontokban továbbra is biztosítják a személyes kiszolgálást – közölte az önkormányzatnak írt válaszában a társaság.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb