Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Autómentes lesz július elsejétől szeptember végéig az Ilosvai Selymes tér környéke

Egyelőre átmeneti jelleggel autómentes övezetté alakítja át Zugló önkormányzata az Ilosvai Selymes teret és környékét, hogy kellemes, nyugodt és biztonságos közösségi hellyé váljon.

Frissítés – 2023. július 5.
A cikk első változatában azt írtuk, hogy július elsejétől indul az autómentes próbaidőszak az Ilosvai Selymes téren. Technikai okok miatt ez nem valósult meg, előreláthatóan július 10-én, hétfőtől lép életbe a forgalmi rend változása.

A Főváros és Zugló kezelésében lévő zöld területek egységes fejlesztése a cél ezzel az intézkedéssel – tudtuk meg az önkormányzati hivatalban. Alapvetően azt szeretnék elérni, hogy növeljék a zöldfelületeket, ezzel biztonságosabbá tegyék az adott környéket. Nem mellékesen így nagyobb teret tudnak adni a lakossági szabadidős, köztéri foglalkozásoknak, a legkülönfélébb rekreációs tevékenységeknek.

Az Ilosvai Selymes tér ideiglenes autómentessé tétele az első állomása annak a hosszabb távú fejlesztési tervnek, amelybe idővel egyre több közteret, zöldterületet vonnak be. S ezzel nemcsak a lakosok nyernek adott helyen, adott időben, mert élhetőbb és természetközelibb lesz a környezetük, hanem apránként hozzájárulnak a “nagy klímacélokhoz” is, a szennyező kibocsátás mérsékléséhez.

Az autómentes időszakban több alkalommal szerveznek majd figyelemfelkeltő eseményeket is, hogy az új tér “magától is” benépesüljön. Ezenkívül különböző kutatásokat és felméréseket is végeznek, például forgalomszámlálást, szociológiai felmérést, amelyek segíthetik a lakosság igényeit tükröző térhasználati koncepció elkészítését.

Az akció egy nagyobb pályázat előkészítését is segíti, amelyet a fővárosi hivatallal közösen tervez beadni Zugló önkormányzata. A “komplex klímaadaptációs és közterület-megújítási program” keretében szerepelne természetesen a Rákospatak revitalizációja, a terület zöld infrastruktúrájának fejlesztése – a természetközeli rekreáció lehetőségeinek biztosításával.

További információkat folyamatosan a https://www.facebook.com/mizuglonk/ oldalon találnak.

Autómentes Ilosvai Selymes tér - grafika 1

Autómentes Ilosvai Selymes tér - grafika 2

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb