Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Az egészségügyi és szociális dolgozókat köszöntötték

A magyar egészségügy napja alkalmából a zuglói önkormányzat a kerület egészségügyi és szociális dolgozóit köszöntötte június 29-én. A Semmelweis-napi ünnepségen több díjat is kiosztottak.

Ünnepi beszédében Karácsony Gergely polgármester kiemelte, az egészségügyben és az idősellátásban dolgozók naponta sok-sok aprónak tűnő dolgot tesznek, de ezek valójában nagy tettek, mert elhidegülő emberi kapcsolatokkal teli világunkban is mindannyian az elesetteken, rászorulókon segítenek. Ezért köszönet jár minden egészségügyi és szociális dolgozónak – tette hozzá Karácsony Gergely.

Professzor dr. habil Révai Tamás PhD címzetes egyetemi tanár, a Zuglói Egészségügyi Szolgálat igazgató főorvosa azt hangsúlyozta, hogy az általa irányított intézmény az elmúlt években számos ellátási profillal bővült. Az önkormányzat segítségével és a sikeres pályázatoknak köszönhetően számos fejlesztést hajthattak végre, amelyek javítják az ellátás színvonalát, és csökkentik a betegek várakozási idejét.

Fotó: Képszerkesztőség

A Semmelweis-nap alkalmából dr. Dér Márta, Pozsonyi Edit, Szabó Kálmánné, Tariné Búza Györgyi és Varga Gyuláné Zugló Lakosságának Szolgálatáért Díjban, Háló Lászlóné és Tollingász Dimitriszné Gondozási Munkáért Díjban, míg dr. Kőszegi György és Székely Pálné dr. Kiss Irén Gyógyító Munkáért Díjban részesült.

Mészáros Edit Zugló Egészségügyi Ellátásáért Díjat, Bedőné Havai Tünde, Páll Ferenc Istvánné és Juhász Józsefné Egészséges Zuglóért Díjat vehetett át. Stefanovicsné Somogyi Rózsa nyugdíjba menetele alkalmából a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Elismerő Oklevelét kapta.

Fotó: Képszerkesztőség

A díjakat Karácsony Gergely polgármester, Révai Tamás, a ZESZ igazgató főorvosa, dr. Varga Péter bizottsági elnök, dr. Záray Gyuláné, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Budapesti Területi Szervezetének elnöke és Kosztyuné Bertus Jolán, a IV.-XIV.-XV.-XVI. kerületi Helyi Szervezet elnöke adta át.

A Vakok Intézete Nádor termében megtartott rendezvényen Csókás Anna énekes, a Premier Művészeti Szakgimnázium diákja, az idei Zuglói Tehetségkutató verseny döntőse, Ősi Ildikó színművész, valamint Horváth Gyula és zenekara adott ünnepi műsort.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb