Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Az idősügyi stratégiáról egyeztettek

Idősügyi kerekasztal-megbeszélést tartottak Zuglóban október 26-án. A készülő idősügyi stratégia mellett egy önkormányzati alap létrehozásáról is szó esett pénteken. 

Hevér László György idősügyi tanácsnok a rendezvényen beszámolt arról, hogy a novemberi testületi ülésen újra beterjeszti azt a javaslatot, amely alapján egy tízmillió forintos, időseket támogató önkormányzati alapot hoznának létre. A tanácsnok arra kérte a megbeszélésen részt vevő szervezetek képviselőit, hogy aláírásukkal támogassák az előterjesztést.

A pénteki rendezvényen a készülő idősügyi stratégiával is kiemelten foglalkoztak. Hevér László György arról beszélt, hogy létrehoznák az Idősekért díjat, a Szenior Táncverseny mintájára Ki mit tud?-ot szerveznének, emellett egy időseknek szóló tájékoztató füzetet is készítenének. A stratégia elkészítésében Hegyesiné Orsós Éva, az Életet az Éveknek országos szövetség elnöke is segít majd.

A megbeszélésen dr. Nagy András Csaba, a Zuglói Egészségügyi Szolgálat igazgató főorvosa is bemutatkozott az idősügyi szervezeteknek, és ígéretet tett arra, hogy a jövőben erősíti majd az intézmény és az idősebb korosztály kapcsolatát.

Fotó: Balogh Róbert

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb