Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Az önkormányzatnak sajnos nincs lehetősége segíteni a bajba került vevőknek

A zuglói önkormányzat sajnos nem tud segítséget nyújtani a kerület határában, a Körvasút sornál épülő lakópark vásárlóinak, mert nincs lehetősége magánjogi szerződésekbe beleszólni. Pedig jó esély van rá, hogy a lakásvásárlókat szándékosan hozták anyagilag kiszolgáltatott helyzetbe.

Ahogy azt tegnap a vilaggazdasag.hu megírta, munkaerő és építési anyag hiányára hivatkozva felmondta több vevője lakásvásárlási szerződését egy Zuglóban lakásokat építő cég. Az építtető olyan vis maiorra hivatkozva állt el a teljesítéstől, amit a megkötött adásvételi szerződés is tartalmaz. A cikk szerint a felbontott szerződése helyett újat köthet az, aki kifizeti az újonnan megállapított vételárat, mely egy kisebb lakás esetében is több millió forinttal magasabb, mint amennyiért nagyjából két-három éve a vevők leszerződtek.

A történtek miatt az önkormányzatot is többen megkeresték azzal, hogy nyújtson segítséget a nehéz helyzetbe került vevőknek. A zuglói önkormányzat azonban annak ellenére sem képes beavatkozni ebbe az ügybe, hogy látja a vevők kiszolgáltatott helyzetét, és vélelmezi, hogy azt az építtető szándékosan okozta a nagyobb profit reményében. Az önkormányzatnak semmilyen magánjogi szerződésbe nincs lehetősége beavatkozni, lakások adásvételébe, abból adódó vitás ügyekbe nincs módja beleszólni.

A zuglói önkormányzat ezért kéri a leendő lakásvásárlókat – akár Zuglóban, akár máshol szeretnének otthonhoz jutni – hogy már a szerződés aláírása előtt kérjék ügyvéd segítségét, körültekintően, óvatosan járjanak el. A most bajba került vevőknek pedig jogi úton kell megpróbálniuk érdekeiket érvényesíteni.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb