Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Bátorságot ad a bábozás

Tizenharmadik alkalommal rendezték meg a Zuglói bábfesztivált, amelyre vidékről és a határon túlról is érkeztek résztvevők.

A XIII. Zuglói bábfesztiválon a Hunyadi János Általános Iskola csapata, a Mesejátszók képviselték a kerületet. Rajtuk kívül Nyergesújfaluról, Tokodról, Tatáról és a szlovákiai Diószegről érkeztek kisiskolás és óvodás fellépők, több mint nyolcvanan. A Bábfesztivál ötlete Molnárné Pataki Mártától és Csaniga Andreától származik:
– Ez a fesztivál gyakorlatilag egy továbbképzés számunkra, ugyanis itt találkozunk a többi bábcsoporttal, megnézzük egymás előadásait, tanulunk egymás munkáiból – mondta Molnárné Pataki Márta, a hunyadisok felkészítő tanára. – Éppen ezért nincs zsűri. Pataki Márta lapunknak elmondta, a bábozás nemcsak személyiség-, mozgás-, kreativitás- és beszédfejlesztő elfoglaltság, de bátorságot is ad a gyerekeknek. A paraván mögé bújva ugyanis könnyebb beszélni, szerepelni.

Fotó: Tihanyi Károly – Zuglói Civil Ház

Tóth Bettina, a diószegi Diócska bábcsapat legfiatalabb tagja például a bábozásnak köszönhetően nem szégyenlős.
– Az a legjobb, amikor az előadás végén kimegyünk a paraván elé, és megtapsolnak minket – mondta a 6 éves, Szlovákiából érkezett kislány. – Szerepálmom a kiskakas, a Kiskakas gyémánt félkrajcárja című meséből.

Mivel a fesztiválon nincs rangsorolás, minden szereplő kapott ajándékot a Zuglói Cserepes Kulturális Non-profit Kft. jóvoltából. A gyerekek tornazsákba rejtett multifunkcionális kulcstartót, a felkészítő tanárok pedig könyvcsomagot vehettek át Karácsony Gergely polgármestertől. A fesztivál után a fellépők közösen megebédeltek, majd Molnárné Pataki Márta szervezésében Parlamenti látogatást tettek.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb