Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

72 órán át önkénteskednek

Országszerte csaknem tízezer fiatal vesz részt idén a 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésű szociális akcióban. Zuglóban húsz helyszínen dolgoznak önkéntesek október 6. és 9. között. A Csicsergő Óvoda kerti bútorainak felújításába Karácsony Gergely polgármester is besegített.

Kilencedik alkalommal szervezte meg a három történelmi keresztény egyház a 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésű szociális akciót.  Október 6. és 9. között országszerte fiatalok kisebb-nagyobb csoportjai három napon keresztül teljesítenek közhasznú feladatokat: játszóterek átfestése, teljes felújítása, padfestések, csikk-kommandó, szemétszedés, takarítások, szociális intézményekben koncert-, gyerekprogramok szervezése és kivitelezése. Az akcióban évről évre részt vesznek zuglói fiatalok is.

– Zuglóban van idén a legtöbb projektünk, csaknem húsz helyszínen dolgoznak az önkéntesek – tudtuk meg Vermes Ildikótól, az akció helyi koordinátorától. – Itt ugyanis rengeteget segített az önkormányzat abban, hogy felkutassuk, hol, milyen munkára lenne szükség. Az önkormányzat kereste fel az óvodák intézményvezetőit információért.

A Zuglói Ifjúsági Centrumban például virágot ültettek, a Családok Átmeneti Otthonában festettek és gyerekprogramokat szerveztek, az Ida utcai görögkatolikus diákotthonban pedig teljes felújítást, illetve takarítást végeztek az önkéntes fiatalok. Ezeken kívül hét kerületi óvodában – A Csicsergőben, a Dózsában, a Napraforgóban, a Hétszínvirágban, a Bóbitában, az Óperenciásban és a Tihanyiban – zajlott valamilyen felújítási munka az önkéntesek segítségével. A Csicsergő oviban például a kerti fajátékokat és belső fakerítéseket festették át. A munkálatokban Karácsony Gergely polgármester és hét éves kisfia is részt vett.

Fotó: Képszerkesztőség

– Önkormányzatunk nagyon fontosnak tartja az önkéntes munkát, mert a segítő kéz mindenhol elkél, ráadásul közösségépítő jellege is van – mondta Karácsony Gergely. – A középiskolások kötelező önkéntes munkáját szeretnénk kiemelten kezelni a kerületben. Célunk, hogy értelmes keretek között és Zuglóban tudják eltölteni ezeket az órákat. A nyugdíjas, de még aktív és helyüket kereső nyugdíjasoknak is szeretnénk egy önkéntes központot létrehozni, ami szerepel a Hevér György segítségével készülő új, zuglói idősügyi stratégiában is.

  

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb