Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Becsengettek az új tanévre

A Zuglói Önkormányzat minden esztendőben ünnepséget szervez az új tanév megnyitásának tiszteletére. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is ezen a rendezvényen díjazták a tavalyi évben kiemelkedő munkát végző pedagógusokat és diákokat.

 – Zugló mindig is híres volt oktatásáról, és természetesen nem örültünk, amikor az iskolák fenntartása más hatáskörbe került át. Lélekben nem is szakadtunk el az oktatástól, bár a hangsúly a kerületi óvodák működtetésére helyeződött át. Büszkék vagyunk rá, hogy elindítottuk a Zelk Zoltán Intézményfelújítási Programot, melynek keretében tavaly 14, idén pedig 13 óvoda és bölcsőde újulhatott meg – fogalmazott Karácsony Gergely ünnepi köszöntőjében, a Zuglói Civil Házban.

A polgármester az augusztus 30-i ünnepséget kihasználva el is köszönt a zuglói pedagógusoktól. Mint mondta, választási ígérete volt, hogy visszaadják a kommunális adót a zuglóiaknak. – Büszkék lehetünk rá, hogy 2624 lakó döntött úgy, ezt a pénzt nem kéri, hanem a rászoruló zuglói gyerekeknek ajánlja fel. Az így keletkezett 17 millió forintos alapból a ciklus során folyamatosan lehetett pályázni a Zuglóiak Egymásért Alapítványon keresztül. Ezen kívül a rászorulók idén is igényelhettek az önkormányzattól iskolakezdési támogatást. Ebben az évben 238 családnak tudtunk ily módon segíteni, öt év alatt pedig 1300 esetben tudtunk tanévkezdési támogatást adni a rászoruló gyerekeknek – jegyezte meg.

Fotó: Képszerkesztőség

A polgármester Szabó Rebeka alpolgármesterrel Év Diákja elismerésben részesítette Jordán Panka Boglárkát, a Zuglói Munkácsy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Mészáros Bencét és Zsigri Bálintot, a Szent István Gimnázium, valamint Pozsár András Milánt és Szemlér Bálintot, a Városligeti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulóját.

Az Év Pedagógusa elismeréseket pedig Biczó Csilla, a Zuglói Mókavár Óvoda óvodapedagógusa, Farkas Edit, a Zuglói Benedek Elek Óvoda, Általános Iskola, EGYMI pedagógusa és Kiss Andrea, a Szent István Gimnázium tanára vehette át.

A zuglói oktatás sokszínűségét bizonyítja, hogy minden évben több intézmény is komoly jubileumot ünnepel a kerületben. Idén Karácsony Gergely polgármester és Hajdu Flórián alpolgármester a Zuglói Csicsergő Óvoda Wass Albert téri tagintézményét ötödik, a Zuglói Herminka Óvoda Erzsébet királyné úti tagintézményét hatvanadik, a Zuglói Kerékgyártó Óvodát negyvenedik, a Zuglói Meseház Óvoda Egressy úti tagintézményét a hetvenötödik, míg a Vadvirág Bölcsődét és az Aprótalpak Bölcsődét hatvanötödik születésnapja alkalmából köszöntötte jubileumi emlékéremmel. Az augusztus 30-i ünnepségen a kerületi önkormányzatot a polgármester mellett Szabó Rebeka, Hajdu Flórián, Rozgonyi Zoltán és Horváth Zsolt alpolgármester, illetve a képviselő-testület több tagja képviselte.

Zuglóban harminckilenc osztályban több mint ezer első osztályos gyermek kezdi meg hétfőn a tanulmányait. Összesen 3251 gyermek megy óvodába szeptemberben, akik közül 827-en most lépnek majd be először az óvoda kapuján.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb