Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Becsöngettek!

Szeptember 1-én (volt, ahol már augusztus 31-én) elkezdődött a 2022-2023-as tanév. Nem túlzás kijelenteni, sosem övezte annyi kétség és bizonytalanság az oktatási év kezdetét, mint idén. Ez a tanévnyitó ünnepségre érkező pedagógusok és szülők félmondataiból is kiderült.

– Azt kívánom nektek, hogy legyen jó tanévetek, és minél kevesebb problémával kelljen megküzdenetek! – mondta Horváth Csaba polgármester az idén 50 esztendős Móra Ferenc Általános Iskola tanévnyitó ünnepségén a diákoknak. – Büszke vagyok a zuglói iskolákra, hiszen az itt tanuló diákok és szüleik biztosak lehetnek abban, hogy a kerületi intézményekben megszerzett tudás kitűnő alapja lesz a továbbtanulásnak és a fejlődésnek.

Az idén félszázados lakótelepi iskola tanévnyitó ünnepsége a kerület központi rendezvénye is volt. Ezen az ünnepségen adták át az önkormányzat rendeletben meghatározott díjait és elismeréseit.

Fotó: Balogh Róbert

Az Év Tanárai a 2021-22-es tanévben Pál Zsolt, a Jókai Mór -, Ottucsák Melinda Anikó, a dr. Mező Ferenc Általános Iskola és Seer Frida Zsuzsanna, a Zuglói Mókavár Tagóvoda pedagógusa lettek.

Az Év Diákja elismerést Baráth Szonja Mirtill (Liszt), Molnár-Sáska Tamás Gábor (Városligeti), Nádasdi Bertalan (Jókai), Kristóf Simon (Hajós) és Szipszer Olivér Félix (Széchenyi) vehette át.

– Nekem a Jókai mindent adott, a tehetséggondozást és a lehetőséget is – mondta Nádasi Bertalan, a Róna utcai iskola fagottművész diákja.

– Ez egy olyan elismerés, amit ritkán kap meg egy ilyen fiatal pedagógus, mint én vagyok – tette hozzá Ottucsák Melinda Anikó, a Dr. Mező Ferenc külföldi diákokat tanító magyartanára.

Az ünnepségen köszöntötték még az idén 50 esztendős Móra Ferenc iskolát, illetve külön elismerésben részesült Richterné Kropf Anikó, aki 50 éve vehette át óvodapedagógusi diplomáját.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb