Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Befejeződött a bűnmegelőzési kurzus

Szombaton zárult a kerületi diákoknak szervezett Még egy jó szó Zuglóban elnevezésű bűn- és probléma megelőzési képzéssorozat.

A zárófoglalkozást követően a felkészítő szakemberek röviden értékelték a tanfolyamot, majd Hajnal György atya, a Regnum Marianum plébános-protonotárius kanonoka, a Zuglóiak Egymásért Alapítvány (ZEA) kuratóriumi elnöke átadta a fiataloknak a kurzus elvégzését tanúsító oklevelet. Az eseményen megjelent Sokacz Anikó civil és nemzetiségi tanácsnok, a szituációs foglalkozásokat vezető rendőrtisztek, valamint a kerületi polgárőrség képviseletében Kardos Pál és Kaposi István.

Befejeződött a bűnmegelőzési kurzus

A ZEA kezdeményezésére, az önkormányzat támogatásával megvalósult tanfolyamon a gyerekeket a számukra kockázatot jelentő váratlan helyzetek kezelésére készítették fel. A Regnum Marianum Plébánia közösségi házában kéthetente, szombaton megtartott foglalkozásokon a 10–15 év közötti fiatalok sok egyéb mellett megismerkedhettek az önvédelem alapfogásaival, a rendészeti szervek tevékenységével, a drogfogyasztás, a Facebook- és az internethasználat veszélyeivel. A diákok képzésében fontos szerepet töltöttek be a szituációs játékok.

A gyerekek felkészítését a ZEA a Zuglói Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Zuglói Kábítószerügyi Fórum, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának Tonfa Csoportja közreműködésével valósította meg.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb