Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Beindult a közösségi műhely

Befejeződött a helyiség felújítása, így az AZTA! Közösségi és Barkácsműhely szinte minden szolgáltatása elérhető. A Bosnyák utca 7/b. szám alatt működő műhely egy szociális innováció, ahol az érdeklődők szakemberekkel közösen készítik el saját termékeiket, vagy javítgathatják eszközeiket.

Tanfolyamok, nyitott műhelyek, gyerek és felnőtt foglalkozások, különböző társadalmi kezdeményezések – ezeknek ad otthont az Esély-kert Alapítvány új, zuglói műhelye. A programot 2015-ben indították, az alapítvány pedig egy évvel később, a pályázati források elapadása után is folytatni szerette volna a projektet, de a korábbi helyiség bérleti díját nem tudták fizetni, ezért új helyet kerestek a városban, a zuglói önkormányzat pedig támogatta a kezdeményezést.

– Az önkormányzat az elmúlt időszakban nagyon sok üresen álló önkormányzati helyiséget adott át olyan civil szervezeteknek, amelyek valamilyen hasznos szolgáltatást nyújtanak a zuglóiaknak. Az együttműködéssel mindenki jól jár: a kerületben élők hozzájutnak a szolgáltatáshoz, az egyesületek folytathatják tevékenységüket, és az önkormányzat vagyona sem megy tönkre – fogalmazott Karácsony Gergely polgármester a műhelyben tartott sajtótájékoztatón, január 15-én.

Fotó: Képszerkesztőség

Szabó Rebeka alpolgármester társadalmi innovációnak nevezte a projektet, ami – mint mondta – igazi közösségi funkciót lát el, és a környezeti fenntarthatóságot is támogatja. – Ahelyett, hogy minden elromlott használati tárgyat kidobnánk, van egy hely, ahol meg lehet tanulni helyrehozni, újjávarázsolni azokat, mindezt ráadásul közösségben végezhetjük, de számos más tevékenység is van itt, amelyre Zugló lakosságának szüksége van – hangsúlyozta az alpolgármester.

Az AZTA! Közösségi és Barkácsműhely projektvezetője, Gábor Zsuzsa rámutatott: a pályázati támogatás lejárta után megmaradtak az eszközeik, amelyeket szerettek volna újrahasznosítani, a közösség számára elérhetővé tenni, az önkormányzat pedig bérleti díj-kedvezménnyel támogatta a szervezetet. Az alapítvány önkéntesei két cég segítségével felújították a 350 négyzetméter alapterületű helyiséget. – Tanfolyamok és nyitott műhelyek vannak, gyerek és felnőtt foglalkozások, és különböző társadalmi kezdeményezéseknek adunk helyet. Itt működik például a Bike Maffia vitamin kommandója, akik hetente kétszer készítenek szendvicseket a hajléktalanoknak, és a Mongol Kulturális Egyesület is nálunk kapott helyett – magyarázta Gábor Zsuzsa.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb