Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Hiánypótló kamerák

Új térfigyelő kamerákat helyeztek el Zugló két forgalmas pontján is kedden. A Telepes és Öv utca kereszteződése mellett a Kerepesi út és a Hungária körút találkozásához is új eszközöket telepítettek, így már 190 kamera működik Zuglóban.

– A kamerákat a lakossági igények, illetve a rendőrség és a körzeti képviselők tapasztalatai alapján telepítjük. A Hungária körút – Kerepesi út találkozásánál ráadásul egy régi elmaradásunkat sikerült pótolnunk, hisz a környék régóta kívánta már ezeket a közbiztonság-javító eszközöket – mondta Hajdu Flórián alpolgármester január 15-én. Hozzátette, ezzel nem fejeződött be a fejlesztés, egyrészt már most folyamatban van 18 új eszköz telepítése, másrészt az önkormányzat az idei költségvetésében erre a célra 54 millió forintot különített el, melyből további 30-35 kamerát telepíthetnek.

Fotó: Képszerkesztőség

A Stadionok metrómegálló előtti két új kamera telepítését a Papp László Sportaréna is támogatta. – 2018-ban több mint 900 ezer látogatója volt az intézménynek – mondta Márta Judit marketingigazgató –, így számunkra kiemelten fontos a környék biztonsága. A sportaréna vezetése ezért is döntött úgy, hogy mind a kamerák telepítéséhez, mind pedig azok üzemeltetéséhez is hozzájárul anyagilag – jegyezte meg.

A január 15-én átadott eszközökkel együtt 190 kamera működik Zuglóban.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb