Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Bemutatkoznak a Zuglói Egyesített Bölcsődék

Bemutatkoznak a Zuglói Bölcsődék

Gyermekközpontú bölcsődéinkben nyugodt, kiegyensúlyozott, családias légkörben neveljük – gondozzuk a zuglói lakosok 0-3 éves korú gyermekeit.

Legfontosabb feladataink:

 • Megteremteni a feltételeit annak, hogy a gyermekek a bölcsődében, biztonságban és jól érezzék magukat,
 • Szem előtt tartjuk a gyerekek egyéni szükségleteit és ebből adódóan az egyéni bánásmód fontosságát,
 • A gyermekeket mindig olyannak fogadjuk el amilyen,
 • Az érzelmi biztonság megteremtése mellett, a saját ütemükben biztosítjuk a személyiségfejlődésük feltételeit,
 • A gyermekeket őszinte szeretetteljes légkör veszi körül, ahol minden problémájukhoz megkapják a szükséges segítséget a kisgyermeknevelőktől

A bölcsődei nevelés célja: az egészséges életvitel megalapozásával a családdal együttműködve testileg, lelkileg edzett, egészséges önbizalommal rendelkező, az óvodai környezetbe beilleszkedni tudó, kiegyensúlyozott gyermekek nevelése – gondozása.

A Zuglói Egyesített Bölcsődék 12 telephellyel rendelkezik és 993 férőhelyen fogadja a zuglói szülők 0-3 éves korú gyermekeit. A bölcsődei telephelyek a helyi sajátosságok figyelembevételével egyéni nevelési – gondozási programjaik szerint működnek, de alapelveik azonosak.

Sajátos nevelési igényű, illetve korai fejlesztésre, gondozásra javasolt gyermekek elhelyezése kizárólag a Mályva Kerületi Vezető Bölcsődében, a Meseház Bölcsődében és a Mesevonat Bölcsődében történik.

Sajátos nevelési igényű, korai fejlesztésre, gondozásra javasolt gyermekek felvételének elbírálása a Mályva Kerületi Vezető Bölcsődében történik, melynek feltétele a Pedagógiai Szakszolgálat Tagintézménye által kiadott szakértői vélemény.

A Mályva kerületi Vezető Bölcsődében „Montessori” csoport működik, ahol képzett kisgyermeknevelők gondozzák, nevelik a 2 év feletti gyermekeket.
A „Montessori” eszközök alkalmazásával ösztönzik a gyermekek öntevékenységét, amelyek a személyiségükre is jótékonyan hatnak.

Az átlagtól eltérő étkezést (tej, tojás, zöldség, gyümölcs, gyümölcscukor stb.- allergia) igénylőknek gasztroenterológus szakorvosi vélemény szükséges.

Speciális ételallergia esetén pl.: lisztérzékenység (gluténmentesség), szakorvos igazolása alapján csak a Mályva Kerületi Vezető, a Mazsola és a Meseház Bölcsődékbe tudjuk felvenni a gyermekeket. Jelentkezési lapon csak ezt a három bölcsődét jelölhetik meg.

A 2023-as évben újra nyílt napokat tartunk figyelembe véve az aktuális járványügyi előírásokat. Így bepillantást nyerhetnek az érdeklődő szülők a bölcsőde mindennapjaiba. Azonban továbbra is lehetőségük van a virtuális séta megtekintésére, melyet a www.zugloibolcsik.hu honlapon keresztül érnek el.

Bízunk benne, hogy ezzel is segítjük Önöket a bölcsődeválasztásban.

Fotó: Subits-Tóth Gergő


2023 szeptemberi felvételre a jelentkezés

 • Jelentkezési lapok letölthetők elektronikusan 2023. április 24-től a www.zugloibolcsik.hu honlapról, vagy személyesen elvihetők a Zuglói Egyesített Bölcsődék Központjából (1141 Budapest, Mályva köz 12.)
 • A kitöltött, mindkét szülő által aláírt jelentkezési lapot személyesen a gyermekkel együtt tudják leadni a Központban, melyhez időpontot tudunk biztosítani a +36 1 223 0490 telefonszámon.
  Személyes leadás időpontjai:
  2023. május 2-től 2023. május 19-ig
  hétfőtől péntekig 9:00-12:00 óra között
  Cím: Zuglói Egyesített Bölcsődék Központja (1141 Budapest, Mályva köz 12.)

A felvételről, illetve elutasításról a szülők kiértesítésének határideje: 2023. június 16.

Elutasítottak fellebbezésének benyújtási határideje: 2023. július 07.

A fellebbezést Kissné Kalló Györgyi Zuglói Egyesített Bölcsődék intézményvezetőnek címezve kell benyújtani.
Elektronikus úton: kozpont@zugloibolcsik.hu
Postai úton: Zuglói Egyesített Bölcsődék
1141 Budapest, Mályva köz 12.

Nyílt nap keretében, a jelentkezések előtt a szülők betekintést nyerhetnek a kerületi intézményekbe, melynek időpontjai a következők:

Bemutatkoznak a Zuglói Egyesített Bölcsődék - nyílt napok táblázat

A kép kattintásra nagy méretben nyílik meg.

Minden bölcsődés korú gyermeket nevelő családot szeretettel várunk, friss információkat honlapunkon a www.zugloibolcsik.hu oldalon talál.

Kissné Kalló Györgyi s.k.
Zuglói Egyesített Bölcsődék vezetője

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb