Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Bemutatták az E-CO Housing projektet

Sajtótájékoztatón mutatta be Zugló önkormányzata az Európai Bizottság Urban Innovatív Actions pályázatán nyertes E-CO Housing elnevezésű pályamunkáját.

A rendezvényen megjelenteket Szabó Rebeka alpolgármester köszöntötte, aki kiemelte: az önkormányzat nyolc partnerrel összefogva nyert a pályázaton.

Karácsony Gergely polgármester beszédében úgy fogalmazott, az önkormányzati bérlakások többsége leromlott állapotú, energiahatékonyságuk alacsony, ezért az ott élő rászorulóknak magas a rezsije. A polgármester hangsúlyozta: a projekt ugyan nem oldja meg a lakásproblémákat, de egy olyan új irányt mutathat, amely innovatív megoldásokkal környezetbarát, alacsony fenntartási költségű lakhatást biztosíthat a legrászorulóbbaknak, emellett elősegíti a közösségépítést is.

Fotó: Képszerkesztőség

Tóth Csaba, Zugló szocialista országgyűlési képviselője példaértékűnek nevezte a projektet. Mint mondta, a program során megvalósuló bérház csak minimálisan fogja terhelni a környezetet, ez viszont nem mondható el a kerületben folyó kormányzati beruházásokról.

Beleznay Éva, a Magyar Környezettudatos Építés Egyesületének alelnöke (HuGBC) szerint a pályázat egy olyan kísérleti projekt, amelynek az eredményeit mások is hasznosíthatják. Hozzátette, egyesülete a tapasztalatok széleskörű megismertetését végzi majd.

Szegfalvi Zsolt, a Habitat for Humanity Magyarország ügyvezető igazgatója nagyon fontosnak nevezte, hogy a pályázat kapcsán a legsérülékenyebb társadalmi rétegből való emberek juthatnak fenntartható bérlakáshoz, ami a beilleszkedés legfontosabb feltétele. Az ügyvezető igazgató azt is elmondta, hogy szervezete a projekt során a bérlőkiválasztásban, és azok mentorálásában működik közre.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb