Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Bérlakás-felújítás összefogással

Újabb zuglói önkormányzati bérlakás felújítása indult meg önkéntesek és támogatók bevonásával a Habitat for Humanity Magyarország Alapítvány (HHMA) Második Esély programja keretében.

A tatarozás során teljesen felújítják az Erzsébet királyné úti önkormányzati tulajdonú szociális bérlakást. A szaktudást nem igénylő munkákat hazai és az Amerikai Egyesült Államokból érkezett önkéntesek végzik. A szakipari munkákat a HHMA vállalkozókkal végezteti el. A 30 négyzetméteres lakás rendbetétele várhatóan 1,5-2 millió forintba kerül, melyet az alapítvány finanszíroz.

Szabó Rebeka alpolgármester munkavédelmi sisakkal a fején örömmel újságolta: az idén ez már a második olyan önkormányzati bérlakás, amely a HHMA-val együttműködve újul meg, és várhatóan karácsonyra beköltözhető lesz. A lakásba egyébként egy gyermekét együl nevelő anyuka költözik majd.

– Bár csak néhány órát vettem részt a felújításban, ennek szimbolikus jelentősége van, hiszen mutatja azt a közösségi összefogást, ami kell ahhoz, hogy a családok átmeneti otthonából valaki bérlakáshoz jusson – fűzte hozzá az alpolgármester. Egyébként maga a leendő bérlő is részt vesz a felújításban.

Fotó: Képszerkesztőség

Vig Tibor Attila, a Szociális és Rehabilitációs Alapítvány csömöri Családok Átmeneti Otthonának intézményvezetője örömét fejezte ki, hogy az együttműködésnek köszönhetően az ő intézményük egyik lakója juthat lakáshoz.

Szekeres Nóra, a HHMA Második Esély programjának nagykövete kiemelte: a lakás nem ajándék, hanem lehetőség a rászorulók családoknak az önálló élet megteremtésére.

A képviselő-testület tavaly decemberben hagyta jóvá, hogy Zugló az idén is csatlakozik a HHMA rászorulók szociális bérlakáshoz jutását segítő programjához. Ennek keretében az alapítvány vállalta, hogy a felajánlott lakások közül a Várna utcában és az Erzsébet királyné útján egy-egy, állapota miatt bérbe nem adható önkormányzati lakást önerőből felújít. A megállapodásban az is szerepelt, hogy a renoválást követően a HHMA csak zuglói illetékességű családokat jelölhet ki bérlőnek.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb