Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Bútorokat adományozott az IKEA a családsegítőnek

Megkezdődött a Jószomszédság projekt keretében az IKEA által a Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központnak ajándékozott új bútorok és dizájnelemek összeszerelése. A lakberendezési áruház önkéntesei révén összeállított garnitúrák az ügyfelek használta helyiségek amortizált berendezési tárgyai helyére kerülnek.

A három szakaszban megvalósuló projekt során a Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központ valamennyi közösségi tere bútorzata megújul. Az első ütem berendezési tárgyainak beépítését Horváth Csaba polgármester is megtekintette.

– Jelentős segítség az IKEA részéről a bútorok adományozása – jelentette ki a városvezető, hozzátéve a Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központot problémáival évente több ezer nehéz helyzetben lévő zuglói család keresi fel. Horváth Csaba úgy vélte, az IKEA patronálásával megújult, barátságos környezetben még a nehézségeikről is könnyebb lesz beszélni az ügyfeleknek.

Varga Sándor, a Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központ igazgatója elmondta: a Jószomszédság projekt keretében az IKEA intézményük kliensei által használt tereit látja el új bútorokkal.

– A támogatásnak köszönhetően szakembereink szép környezetben tudnak magas szintű szolgáltatást nyújtani a lakosság számára – húzta alá az intézményvezető.

A bútorokat a Zuglóban működő Tündérpakk Közhasznú Alapítvány közreműködésével kapta meg a Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központ.

– Az IKEA keresett meg bennünket, hogy Közhasznú Alapítványunk töltsön be összekötő szerepet támogatásuk átadásában – fejtette ki Szomolányi Tímea, a Tündérpakk Közhasznú Alapítvány vezetője.

A lakberendezési áruház önkéntes munkát vállaló dolgozói két nap alatt építik be az adományozott bútorokat és dizájnelemeket.

– Három helyiséget rendezünk be, hogy szebbé, jobbá, otthonosabbá tegyük a családok fogadására szolgáló tereket – tájékoztatott Bálint Attila, az IKEA magyarországi fenntarthatósági felelőse.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb