Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Civil Fórum: Folytatják az elmúlt évek eredményes együttműködését

Az utóbbi időben a szervezetek fenntartásához szükséges működési költségek megnőttek, mint ahogy azt egy háziasszony is a saját bőrén tapasztalja, miként nő a tej vagy a krumpli ára. Ezért az önkormányzat, lépést tartva a nem éppen javuló gazdasági környezetben az inflációval, igyekszik a maga eszközeivel és lehetőségeivel segíteni a terhek könnyítésén – mondta el Hajdu Flórián alpolgármester, az új ciklust megnyitó Civil Fórumán.

Az elmúlt évek eredményes együttműködése garantálja a jövőbeni sikereket, s az önkormányzatnak épp úgy szüksége van a civilekre, mint a civil szervezeteknek az önkormányzatra, hisz minden kezdeményezés akkor jó, ha a párbeszéd minél szélesebb körben zajlik.

Tervek szerint jövőre ötmillió forinttal növelné a civil szervezetek pályázati keretösszegét az önkormányzat, és további ingyenes szolgáltatásokkal is segítené a civilek munkáját – kezdte köszöntőjét Sokacz Anikó civil és nemzetiségi tanácsnok a civil fórum december 2-i ülésén. Sokacz Anikó öt éve dolgozik együtt Zugló civil szervezeteivel, aminek köszönhetően egyre több szervezet kapcsolódik be a közös munkába, s mindez a lakosság javát szolgálja.

A Zuglói Civil Ház számos lehetőséget biztosít a lakossági igények megvalósításáért dolgozó civil szervezetek számára a jövőben is, mint ahogy tette eddig is – legyen szó fénymásolásról, grafikai szolgáltatásról – mondta a tanácsnok. A kör bővíthető is szükség esetén, amihez feltehetően hátteret jelenthet, ha tervei szerint jövőre 20 millióról 25 millió forintra nőne a civil szervezetek pályázati keretösszege.

Fotó: Képszerkesztőség

Hevér László György, a népjóléti bizottság elnöke is részt vett a rendezvényen, aki egyebek mellett arról beszélt: kéri majd, hogy bizottsága működési keretösszege 30 millió forint legyen, amelyből szintén támogatnák a helyi civileket.

A megbeszélésen részt vett Sógor László képviselő, környezetvédelmi tanácsnok is.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb