Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Civilek a közterületen

Idén is megrendezték a Csertő parkban a „Civilek uccája” néven ismert programot, ami évek óta nagy népszerűségnek örvend a kerületi civil szervezetek körében.

A rendezvényt azzal a céllal hívtuk életre, hogy a kerületi civil szervezetek megismerjék egymást, illetve, hogy magukat is megismertessék a Zuglóban élőkkel – mondta a rendezvény ötletgazdája, Sokacz Anikó civil és nemzetiségi tanácsnok. – A civilek évközben a Zuglói Civil Házban is tudnak találkozni egymással, ám egyszerre ennyi szervezetnek, egyesületnek és alapítványnak zárt térben nincs lehetősége a bemutatkozásra.
Sokacz Anikó szerint ezért volt szükség arra, hogy 2015-ben kinyissák a Zuglói Civil Házat, és kivigyék a közterületre a civileket.

Fotó: Balogh Róbert

A Civilek uccája rendezvény a civilek ünnepe – mondta Horváth Csaba polgármester a szeptember 24-i eseményen -, egy színes kultúrforgatag, melyben mindenki találkozhat egymással, és amely Zugló életében is fontos eseménynek számít.

Miközben a rendezvényre kilátogatók a standoknál a különböző közösségek tevékenységével ismerkedhettek, a színpadon egymást váltották az előadók. A nyitóprogram hagyományosan a Zuglói Nyugdíjasok Egészségéért Sport Egyesület kórusának produkciója volt, a legnagyobb sikert azonban a tai chi-bemutató aratta, amely sok zuglói civilt megmozgatott.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb