Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Tatra 1931-ből: veterán autócsodák Zuglóban

18. alkalommal rendezte meg a hagyományos veteránautó-találkozót a Polgári Összefogás Kerületünkért Alapítvány és az Adler Sport Club. A rendezvény helyszíne ezúttal is a Mogyoródi úti sportpálya volt.

Szeptember 25-én már kora reggel nagy volt a nyüzsgés a Rákos-patak környékén. Barabás Ferenc, a Polgári Összefogás Kerületünkért Alapítvány elnöke elmondta, ez a koránkelés mindig is hozzátartozott a veteránautó-találkozókhoz.
– A reggeli órákban mindig a börzések érkeznek, akik most is már időben elfoglalták a sporttelep egy részét.

Persze, a veteránautókra sem kellett sokáig várni. A vasárnap ellenére is már reggeltől tömött sorokban érkeztek a négykerekű matuzsálemek Zuglóba. Kellett is az igyekezet, mert délelőtt tíz órára szinte teljesen megtelt a sportpálya régi autókkal és motorokkal. Aki később érkezett, annak már nehéz volt bárhol is leparkolnia járművét.

Az egész országból érkeznek hozzánk kiállítók, de nagyon sok gyűjtő van Zuglóban és a környező kerületekben is – tette hozzá Barabás Ferenc. – A veteránautó-gyűjtők egy nagycsaládot alkotnak, melyben mindenki ismeri a másikat. Évente általában 50-60 találkozót szerveznek az országban, de nagy örömünkre a zuglói rendezvény az egyik legnépszerűbb, melyre nemcsak a gyűjtők, hanem az itt élők is kíváncsiak.

Hozzá kell tenni, mára a zuglói találkozó maradt az egyetlen veterános fórum a fővárosban, így, aki Budapesten régi autókra kíváncsi, és nem akar emiatt sokat utazni, az biztos, hogy kint van a Mogyoródi úton. Ennek persze ellentmond kissé, hogy idén rendhagyó módon még egy fővárosi veteránautó-találkozó is lesz majd, még szeptemberben ugyanis a Vasúttörténeti Parkba is hasonló programot hirdettek meg.

Fotó: Balogh Róbert

A Mogyoródi úti rendezvényen a legrégebbi jármű az Adler Sport Club által hozott fakerekes velocipéd volt. A motoros járművek közül egy Méray-Villiers motorkerékpár volt a doyen 1925-ből, de sokan felhördültek, amikor egy gyönyörűen felújított Tatra személyautó gördült be a sporttelepre egyenesen 1931-ből.

A zuglói rendezvény pedig nemcsak a régi idők autóit, hanem az ehhez kapcsolódó életérzést is felidézte azzal, hogy a sporttelepen felállított színpadon egész délelőtt élőben szólt a countryzene.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb