Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Civil szervezetek fóruma Zuglóban

A CivilZugló Egyesület meghívására a budaörsi, a szentendrei, a soroksári és a zuglói civil szervezetek képviselői tartottak lakossági fórumot a Zuglói Civil Házban.

A Civilek az Önkormányzatban elnevezésű rendezvényen hét önkormányzati képviselő és több mint két tucat érdeklődő vett részt. A Budaörs Fejlődéséért Egyesülettől Wittinghoff Tamás, a Társaság az Élhető Szentendréért Egyesülettől Kubatovics Áron és Fülöp Zsolt, a soroksári Itthon Vagyunk Egyesülettől Mikó Imre, Fuchs Gyula Pál és Kolosi Ferenc, valamint a házigazda CivilZugló Egyesülettől Várnai László volt jelen a találkozón, ahol szó volt a politikai pártok és a civilszervezetek lényegi különbségeiről és formai hasonlóságairól.

A felszólalók kiemelték: a civil szervezetek sikerességének záloga az alulról építkezés, jelöltjeik ismertsége, a képviselőik hitelessége, a folyamatos munka és jelenlét a lakosok között. Mint mondták, hasonlóan fontos, hogy kiálljanak egy-egy nagy, szimbolikus ügy mellett, aktívan tematizálják a közbeszédet, és nagy hangsúlyt kell fektetniük az internetes kommunikációra is.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb