Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Csalássorozat után feladta magát, de tagadott

Háromszázezer forintos főbérleti díjtól a 12 milliós szigetelési munkáig – széles a skálája azoknak az ötleteknek, amelyekkel a most kézre került csaló megvezette a gyanútlanokat, akik persze előre fizettek neki.  

Egy sértett tett feljelentést a Zuglói Rendőrkapitányságon amiatt, hogy április 25-én egy albérletet szeretett volna kivenni, amiért a főbérlő 300 ezer forint előleget kért tőle, ám a kulcsokat nem adta át neki, mondván, még előbb festők jönnek a lakásba.

A sértett türelmesen várt a megbeszélt határidőig, ám azt követően reklamálni kezdett. Előbb a kulcsot szerette volna megkapni, később már az előleget kérte vissza. Hiába, mert a főbérlő elérhetetlenné vált. Ezt követően tett feljelentést a kapitányságon, ahol eljárás indult az ismeretlen csalóval szemben. A nyomozás során beszerzett információk pedig újabb bűncselekményekre is ráirányították a rendőrök figyelmét. Így többek között felbukkant egy másik pár is, akiknek ugyanez a főbérlő már korábban kiadta a lakást, és akiktől 200 ezer forint előleget vett fel. Majd kiderült, hogy ugyanez a férfi az interneten keresztül eladott egy nyomtatót, amiért a vevő 26800 forintot utalt át neki. Természetesen a nyomtatót ő sem kapta meg. A csaló egy másik fórumon 30 000 Ft-ért értékesített egy koncertjegyet, ám abban az esetben is elfeledkezett a jegy elküldéséről. A legrosszabbul azonban az a fiatal pár járt, akiktől villanyszerelési és szigetelési munkák elvégzésére 12,5 millió forintot vett át, de a munkálatokat persze nem kezdte el.

Beazonosítását követően az elkövető tartózkodási helye ismeretlen volt, ezért a rendőrség elfogatóparancsot adott ki ellene. Ez a gyanúsított férfinek is tudomására jutott, aki önként jelentkezett a kapitányságon. A kihallgatása során tagadta a cselekmények elkövetését, elmondása szerint az ingatlanért elkért előlegeket vissza akarta utalni, mert idő közben bizalmatlanná vált a bérlőkkel szemben, a jegyet és a nyomtatót csak elfoglaltságai miatt felejtette el továbbítani, míg a lakásfelújítási munkálatokról azt mondta, azok még folyamatban vannak.

A kerületi rendőrkapitányság azonban a bizonyítékok alapján kezdeményezte a férfi letartóztatását.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb