Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Csendesebb Zuglóra vágynak az emberek

Nyugodtabb, zöldebb és egészségügyi kockázatoktól mentes kerületet szeretnének Zugló lakói. Ez derült ki azon a csütörtöki lakossági fórumon, amelyet az önkormányzat szervezett, hogy kikérje a kerületben lakók véleményét az új településfejlesztési stratégiáról és koncepcióról.

Karácsony Gergely polgármester köszöntőjét követően Séra Zsolt a településfejlesztési koncepciót megalapozó vizsgálatról beszélt a fórum résztvevőinek. Az előadó rámutatott Zugló erősségeire, gyengéire, lehetőségeire és azokra a tényezőkre, amelyek veszélyeztethetik az elképzelések megvalósítását. Séra Zsolt kifejtette: a stratégia legfőbb célja, hogy megőrizze a kerület zöld jellegét, és javítson a zuglóiak életminőségén. Barta Ferenc Zugló főépítésze előadásába kiemelte: a városfejlesztési koncepció azt mutatja meg, hogy a kerületnek milyen irányban kell haladnia.

A szakembereket követően a zuglóiak kaptak szót. A kerület lakói reményüket fejezték ki, hogy a városligeti építkezés nem valósul meg. Többen is szóvá tették, hogy magas a kerület zajterhelése. Egy kisgyermekes anyuka pedig azt javasolta, hogy a Rákospatak mentén húzódó távvezetéket vigyék le a föld alá, mert annak kisugárzása egészségkárosító.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb