Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Daganatos és érszűkületes beteget is kiszűrtek

Több mint kétszázan vettek részt a Zuglói Egészségfejlesztési Iroda által szervezett Őszbúcsúztató egészségnapon. Az Örs vezér terei rendelőben tizennyolcféle szűrővizsgálatot végeztek el ingyenesen a jelentkezőkön.

A november utolsó hévégéjén megrendezett program iránt már előzetesen nagy volt az érdeklődés. Bizonyos vizsgálatokra – mint például az EKG, vagy a nyaki érszűkület,- illetve pajzsmirigy ultrahang – napokkal korábban elkeltek az időpontok.

– Több olyan páciens volt nálunk, akiknek bár semmilyen panaszuk nem volt, a pajzsmirigyükön göböket láttunk. Őket továbbküldtük a megfelelő szakrendelésre – mondta dr. Fried Zoltán főorvos. – Jött hozzánk például egy hölgy, akit a tavalyi egészségnapon szűrtünk ki. Őt azóta már megműtötték, de most is találtunk nála eltérést.

Fotó: Képszerkesztőség

Alig regisztráltak viszont új beteget az EKG és a prosztata szűrésen, valamint a vércukormérések során. Utóbbiak közül csak olyanoknál állapítottak meg magasabb értékeket, akik egyébként is diabetológiai gondozás alatt állnak, vagy bőségesen étkeztek a vizsgálat előtt.
A csontsűrűség mérésnél azonban több mint tíz páciensnél kaptak kritikus értékeket, a rejtett érszűkület vizsgálatnál pedig nyolc betegnél jelzett az elfogadhatótól eltérő számot a boka-kar index.

A szűrővizsgálatokon kívül az érdeklődők részt vehetettek különböző tanácsadásokon, előadásokon, tornákon, és egészséget ételeket, valamint cukormentes édességeket is megkóstolhattak az egészségnapon.

Fotó: Képszerkesztőség

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb