Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Dalmát hangulat Aprófalván

Nemzetiségi napokat tartottak a zuglói Aprófalva Óvodában. A Bánki Donát parki intézményben egy héten át horvát hangulat uralkodott.

– Már a 2019-2020-nevelési évben elhatároztuk, hogy a gyerekek számára nemzetiségi napokat szervezünk – mondta Kuzma Orsolya intézményvezető. A tervek szerint már 2021-ben tartottunk volna ilyen napot, ám azt a járványhelyzet nem engedélyezte.

A COVID miatt idén is csak szűk körben – a szülők kihagyásával – lehetett ilyen programot rendezni, de az óvodapedagógusok kreativitásának köszönhetően így is emlékezetesre sikeredtek a horvát napok. A gyerekekkel sokat beszélgettek Horvátországról, megismertették velük a zászlójukat, a kockás címert, illetve déli szomszédjaink zenéjéből, ruhaviseletéből és szokásaiból is ízelítőt kaptak.
Az egyhetes program záróeseménye a február 24-i horvát nemzetiségi nap volt, mely eseményre kiállítással, műsorral és ételkóstolóval készültek a zuglói óvodában.

– Ez a program a Zuglói Egyesített Óvoda életében is jelentős – mondta Farkas Tibor Jánosné igazgató -, mert ez az első óvodai program a nyáron alakult szervezet életében is. Nagy köszönet az Aprófalva óvodapedagógusainak, akik fontosnak érezték, hogy megismertessék a gyerekekkel tágabb környezetünket.

Dalmát hangulat Aprófalván - fotó

Fotó: Subits-Tóth Gergő

Orosz Romácz Márta, a Zuglói Horvát Önkormányzat elnöke hozzátette, eleinte kétkedve fogadta, vajon mit értenek meg a gyerekek a nemzetiség témaköréből, ám rá kellett jönnie, az óvodapedagógusok mindössze egy színes világ bemutatására törekedtek.

A február 24-i nemzetiségi napon a zuglói önkormányzatot Sokacz Anikó civil és nemzetiségi tanácsnok képviselte.

Az Aprófalva óvodában a következő nemzetiségi napot jövőre tervezik, melyen a németek életét, hagyományait és kultúráját ismertetnék majd meg a gyerekekkel.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb