Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Díjátadó a Columbus utcai Zeneházban

A Polgári Összefogás Kerületünkért Alapítvány és a Szeretjük Zuglót Egyesület idén február 22-én is Év embere díjjal jutalmazta azokat a zuglói sportolókat, művészeket, akik a teljesítményükkel kiérdemelték a zuglói közösség elismerését.

Idén a díjat Szász-Kovács Emese olimpiai bajnok párbajtőrvívó és Horváth Gábor, a Zuglói Filharmónia karnagya vehette át. Mellettük Nedeczky György, a BVSC-Zugló vívóedzője hatvanéves zuglói pályafutásáért az Év embere életműdíjban részesült. A díjazottaknak az elismeréseket Szatmáry Kristóf XIV-XVI. kerületi országgyűlési képviselő, a BVSC-Zugló elnöke, Rátonyi Gábor, a Szeretjük Zuglót Egyesület és Barabás Ferenc, a Polgári Összefogás Kerületünkért Alapítvány vezetői adták át.

Az Év embere díj ötletgazdája Rátonyi Gábor volt, aki 2003-ban azért indította útjára ezt a kezdeményezést, mert kevesellte a kerületi tehetségeknek adható elismeréseket. Az évek során neves művészek és a sportolók részesültek ebben a kitüntetésben, volt, aki többször kiérdemelte ezt, a díjazottak többsége magas rangú állami elismeréseket is átvehetett már, és többen Zugló díszpolgárának is vallhatják magukat.

Fotó: Képszerkesztőség

A Columbus utcai Zeneházban rendezett díjátadó gálán a házigazda intézmény ifjú tehetségei szolgáltatták az ünnepi műsort, de a legnagyobb meglepetésben az életműdíjas edző részesült, akinek a tiszteletére a Liszt Ferenc Általános Iskola negyedik évfolyamos vívóosztálya kórussá alakulva egy megható szerenádot adott.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb