Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Duplájára nőtt az ideiglenes Füredi Könyvtár területe

Közel kétszáz négyzetméteres alapterületen fogadhatja olvasóit a járvány utáni újranyitástól a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Füredi Könyvtára átmeneti helyén, a Csertő park 10-ben. Az önkormányzat által biztosított újabb helyiség bevonásával a bibliotéka már komplex könyvtári szolgáltatásokat nyújthat az olvasóknak. Az újonnan átadott teremben kapnak helyet az új könyvek és ugyanitt lesz a folyóirat- és gyermeklap olvasó is.

– A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Rákosfalva parki Füredi Könyvtára tavaly november közepén kezdte meg működését az önkormányzat által biztosított ideiglenes helyén, a Csertő park 10. szám alatti 85 m2-es helyiségben – tájékoztatott Tóth Csaba, Zugló szocialista országgyűlési képviselője. Hozzátette: kezdettől látszott, hogy a terem csak az alapszolgáltatások biztosítására elég, ezért a városvezetés igyekezett megteremteni a bővítés lehetőségét, ami mostanra sikerült.

– A ma átadott új helyiség 109 m2-es, ami a régi teremmel egybenyitva már alkalmas arra, hogy normális könyvtári szolgáltatásokat nyújtson – magyarázta az országgyűlési képviselő. Megjegyezte: a bővítés éppen idejében valósul meg, ugyanis a koronavírus-járvány miatti kijárási korlátozás feloldásával várhatóan sokan keresik majd fel a könyvtárat. Tóth Csaba arról is beszélt, hogy a Füredi Könyvtár addig üzemel átmeneti helyén, amíg a régi, Rákosfalva parki helyiséget fel nem újítják. Annak területe harmadával lesz nagyobb a renoválás után.

– Az elmúlt ciklusban a városvezetés a könyvtár helyzetének rendezésén túl nagy figyelmet fordított intézményei felújítására is – fogalmazott Hajdu Flórián alpolgármester, rámutatva: ezek közé tartozik az áthelyezett könyvtár közelében megújult legnagyobb kerületi gyermekorvosi rendelő, amely a zuglói gyerekek negyedét látja el. Ezen kívül a könyvtárnak átmenetileg otthont adó Csertő parkot is rendbe hozták.

Fotó: Balogh Róbert

– A fejlesztéseket a mostani ciklusban is folytatjuk – fűzte hozzá az alpolgármester. – A következő három hétben egybenyitjuk a most átadott és a korábban megkapott helyiséget, és egy komplett könyvtárat alakítunk ki benne – nyilatkozta Haszonné Kiss Katalin a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár régióigazgatója, aki azt is elmondta, hogy a bejáratot áthelyezik a park felőli oldalra. Az új helyiségbe kerül a folyóirat- és gyermeklap olvasó, ugyancsak itt lesznek elhelyezve az új szerzemények is, amelyek mintegy 2000 kötetet tesznek ki. A hátsó térben a klasszikus irodalom és gyerekkönyvtár kap helyet. A régióvezető arra is kitért, hogy a Füredi Könyvtárban korábban több klub is volt, amelyeket az olvasók nagyon hiányolnak.

– A kibővítéssel most lehetőség nyílik ezek működtetésére, illetve az óvodai és iskolai csoportok fogadására is, valamint a családi és gyermek programok újraindítására – fejtette ki Haszonné Kiss Katalin.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb