Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Egész héten ünnepelt a Zuglói Tihany Óvoda

Idén lett 40 éves a Zuglói Tihany Óvoda, amely még mindig a legfiatalabb intézmények egyike a kerületben. A jubileumi születésnap alkalmából egész hetes ünnepségsorozatot rendeztek.

Ennek részeként fotókiállítást készítettek, illetve egy ünnepi újságot is összeállítottak, melynek egyik oldalán egy olyan 1976-os cikk olvasható, amely a Tihany téri óvoda építéséről szólt. Az ünneplés keretein belül az intézmény vendégül látta az elmúlt negyven év ovisait is. A sok “felnőtt óvodás” zsúfolásig megtöltötte a zuglói intézmény udvarát. Sokan közülük régi óvónőikkel is találkozhattak, hiszen Léka Gézáné Hunya Marianna az ovi nyitása óta, Szolnokiné Varga Zsuzsanna pedig már 36 éve dolgozik az intézményben.

Fotó: Képszerkesztőség

Az ünnepi hét másik kiemelt programja egy focitorna volt, melyre a szomszédos óvodákat is meghívták. A Zuglói Tihany Óvoda az egyike azon kerületi óvodáknak, melynek udvarán egy kisméretű műfüves pályát építtetett az önkormányzat. “Az óvodánk kívülről nem sokat változott az elmúlt negyven évben, belülről azonban nagy átalakuláson ment keresztül. Az évek, sőt évtizedek során folyamatos volt az innováció intézményünkben, melynek köszönhetően rengeteg szép eredménnyel büszkélkedhetünk” – mondta Farkas Tiborné óvodavezető az április 29-i jubileumi ünnepségen.

Ezt támasztotta alá az önkormányzatot képviselő három alpolgármester, Szabó Rebeka, Hajdu Flórián és Rozgonyi Zoltán is, akik személyes jelenlétükkel bizonyították, hogy a fenntartó is elismeri azt a munkát, ami Zuglói Tihany Óvodában az elmúlt negyven évben folyt. A szülők köszönetét pedig egy háromgyermekes zuglói családapa, Szabó Tamás tolmácsolta, aki a saját esetét hozta fel példaként, mondván, a gyermekeinek ugyanaz a pedagógus az óvónője, aki több évtizeddel ezelőtt neki is volt. Ez pedig számára és a családja számára a biztonságot, és a tartósságot jelenti.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb