Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Egy gyerekrajz is sokat segíthet

Az adventi időszak, a karácsony közeledte sokakban szorongást, szomorúságot okoz – ezeket az érzéseket egy kis odafigyeléssel oldhatjuk, ráadásul úgy, hogy az semmibe sem kerül. A Zuglói Szociális Szolgáltató Központ odafigyel, s folyamatos programokkal, foglalkozásokkal igyekszik kezelni ezt az időszakot.

Főleg az egyedül élő idősek élhetik meg nehezen az ünnepeket, s bár a Zuglói Szociális Szolgáltató Központ klubjaiban mindent megtesznek a dolgozók, decemberben egy picivel több törődésre van szükségük a nyugdíjasoknak. Tóth Józsefné, a központ vezetője elmondta, foglalkozásaik az ünnepre hangolódnak, például közösen készítenek adventi koszorút, amin hétfőnként gyújtják meg a gyertyákat, közösen díszítik fel a fenyőfát, amire a kézműves foglalkozásokon készült alkotások kerülnek, ünnepi műsorral készülnek, a munkatársai süteményeket sütnek, teát főznek. S mint minden évben, az önkormányzat idén is karácsonyi csomaggal kedveskedik.

Ugyanakkor nagyon fontos, hogy az egyedül élő, ritkán látogatott idősek ne maradjanak teljesen egyedül az ünnepek alatt. Egy kis süti, tea, egy kis édesség, de egy rövid beszélgetés is enyhít a magányon.

Tudom, hogy ez az időszak mindenkinek nagyon sűrű, mindenki nagyon elfoglalt, de arra kérem az embereket, hogy egy kicsivel jobban figyeljenek oda nyugdíjas szomszédjaikra. Álljunk meg egy kicsit ebben a rohanó világban, és nyissuk rájuk az ajtót. Egy mosoly, egy jó szó nagyon-nagyon sokat jelent – magyarázta Tóth Józsefné, aki szerint akár egy gyermekrajz is örömet okoz az időseknek.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb