Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Egy nyelvet beszélő nemzetiségek

Több, nemzetiségeket érintő témát is megvitattak a nemzetiségi kerekasztal résztvevői október 8-án. 

A hétfői rendezvényen a tizenegy zuglói nemzetiségi önkormányzatból kilenc képviseltette magát, köztük Abházi József is, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat közelmúltban megválasztott új elnöke.

Sokacz Anikó civil és nemzetiségi tanácsnok a kerekasztal beszélgetésen azt emelte ki, hogy hamarosan sor kerül a jövő évi költségvetés vitájára, és jó lenne, ha abban a nemzetiségi önkormányzatok neve mellett az eddigieknél nagyobb támogatás szerepelne. – Az egy éve átadott Nemzetiségek Háza alagsori felújítását szeretnénk minél előbb elkezdeni, illetve idén, december közepén a nemzetiségek napját is meg szeretnénk majd tartani – tette hozzá.

Fotó: Képszerkesztőség

Szóba került továbbá, hogy a nemzetiségi önkormányzatok is igényelnének kedvezményes parkolókártyákat, illetve, hogy a Nemzetiségek Házának előkertjét még ezen az őszön közös erővel rendbe tennék. Sokacz Anikó nemzetiségi tanácsnok és Hajdu Flórián alpolgármester pedig ígéretet tett arra, hogy a költségvetés tárgyalásakor képviselik majd a zuglói nemzetiségek érdekeit.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb