Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Egymást segítik a regionális Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok

Regionális szakmai értekezletet szervezett közösen a zuglói és a szombathelyi KEF. A programon, amelyhez személyesen és online is lehetett csatlakozni, több mint 50 szervezet szakemberei vettek részt.

Az értekezleten a szervezők részletesen beszámoltak tevékenységükről, számos jó gyakorlat hangzott el az egész napos eseményen. A zuglói csapat kiemelkedő a rendezvények megszervezésében, valamint a tagok és a lakosság aktivizálásában. – Sok elem egyezik egy-egy KEF működésében, ami nekünk nagyon tetszett a szombathelyiek munkájában, hogy szorosan együttműködnek a rendőrséggel. Külön érzékenyítő programot dolgoztak ki az iskolások számára – mondta Sokacz Anikó, a Zuglói KEF elnöke.

A szombathelyi KEF vezetése a márciusi, a zuglóiak által szervezett online konferencia után gondolta úgy, hogy tovább ápolja a szakmai vonalat. Tóth Balázs, a szakmai társelnök rámutatott: nagyon fontos a jó gyakorlatok átvétele, egymás támogatása. – A zuglóiak nagyon jók a közösségformálásban, aktívabbak a közösségi színtéren, mint mi – fogalmazott, s azt is hangsúlyozta, nekik is aktívabbá kell tenniük a tagokat, jobban be kell vonniuk a lakosságot a szabadtéri rendezvényekbe.

A programon előadást tartott mások mellett a Nemzeti Népegészségügyi Központ Drogmegelőzési Programok Osztályának vezetője is. Majzik Balázs az országosan szerveződő KEF kapcsán elmondta, a 150-ből 70-80 szervezet aktív.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb