Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Életjáradék program és lakásügynökség igényfelmérés

IGÉNYFELMÉRÉS A ZUGLÓI ÉLETJÁRADÉK PROGRAM ELŐKÉSZÍTÉSÉHEZ

Zugló önkormányzata igyekszik mindent megtenni azért, hogy az idősek nyugodt körülmények között élhessenek. A lakhatási támogatások körében az önkormányzat “lakásért életjáradék” program bevezetését tervezi.

A program lényege, hogy a zuglói egyedülálló időskorú felajánlja lakását az önkormányzatnak, az önkormányzat pedig nyugdíjas polgárát élete végéig rendszeres kifizetéssel segíti.

A havonta fizetett életjáradék a lakástulajdonosnak anyagi és lakhatási biztonságot ad, az önkormányzat pedig a program keretében bővítheti az önkormányzati bérlakások számát.

Annak érdekében, hogy az életjáradék program minél hatékonyabb segítséget tudjon nyújtani, első lépésként felmérjük a kerületi igényeket.

KIKNEK AZ ÉRDEKLŐDÉSÉT VÁRJUK?
Azoknak a zuglói lakcímmel rendelkező, 65 év feletti egyedülálló személyeknek jelentkezését várjuk, akik Zuglóban saját tulajdonú lakással rendelkeznek.

HOGYAN LEHET JELEZNI AZ IGÉNYEIKET?
Azok, akik érdeklődnek az életjáradéki program iránt, 2019. február 28-ig vagy személyesen, vagy levélben vagy telefonon jelezhetik szándékukat:

 • Személyesen:
  • Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati irodájában (Bácskai utca 53.), vagy a
  • Zuglói Szociális Szolgáltató Központban (Erzsébet királyné útja 49.), vagy a
  • Zuglói Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatnál (Füredi park 6.),
 • Levélben: nyomtassák ki innen, vagy vágják ki a Zuglói Lapok 2019. február 7-i számában található Igényfelmérő adatlapot, töltsék ki, és küldjék el a Zuglói Önkormányzat címére: 1145 Budapest, Pétervárad u. 2., “életjáradék”.
 • Telefonon: Hívják fel a 8729-100 telefonszámot, és jelezzék igényüket.

BÉRELHETŐ LAKÁSOKAT KERES A ZUGLÓI ÖNKORMÁNYZAT

A folyamatosan emelkedő lakhatási költségek és lakásárak miatt sok családnak, vagy éppen egyedülállónak esélye sincs arra, hogy önerőből biztosítsa lakhatását.

A kerület a probléma enyhítésére többek között önkormányzati lakásügynökség alapítását tervezi. Az ügynökség célja, hogy olyan lakástulajdonosokat találjon, akik üresen álló zuglói lakásaikat szerződésben meghatározott feltételekkel bérbe adnák a XIV. kerületi önkormányzatnak továbbhasznosításra.

Így lehet összehangolni a nem hasznosított magánlakások tulajdonosainak érdekeit és a piaci árakat megfizetni már nem tudó emberek igényeit.

Ehhez első lépésként felmérést végzünk az ingatlantulajdonosok körében, hogy nyitottak lennének-e a programban való részvételre.

KIKNEK A JELENTKEZÉSÉT VÁRJUK?
Olyan ingatlantulajdonosokat keresünk, akik Zugló területén üres lakással rendelkeznek, és lakásukat meghatározott feltételekkel bérbe adnák az önkormányzatnak továbbhasznosításra.

HOGYAN ÉS MEDDIG LEHET JELEZNI A BÉRBEADÓI SZÁNDÉKOT?
Kérjük, 2019. február 28-ig jelezze szándékát az

 • személyesen a zuglói önkormányzat Ügyfélszolgálati Irodáján a Bácskai utca 53. szám alatt, vagy
 • a 8729-100 telefonszámon.
 • Levélben: nyomtassák ki innen az Igényfelmérő adatlapot, töltsék ki, és küldjék el a Zuglói Önkormányzat címére: 1145 Budapest, Pétervárad u. 2., “lakásügynökség”.
Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb