Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Életmentő segítség a rendőröknek

A Szomszédom a rendőr program keretében defibrillátorral szerelték fel azt az autót, amellyel közösen járőröznek a kerületi rendőrök és az önkormányzati rendészek. Az eszközt szerdán adták át a Zuglói Közbiztonsági non-profit Kft. Laky Adolf utcai bázisán.

– Ez a járőrkocsi Zugló egész területét bejárja, így a defibrillátor bárhol, bármikor bevethető lesz. Az önkormányzat az elmúlt években több intézménybe – közhivatalokba, sportegyesületekhez, oktatási intézményekbe – telepített már ilyen eszközt, ideje volt, hogy a rendőrök is hozzájuthassanak – hangsúlyozta az átadón Hajdu Flórián.

Az alpolgármester felidézte, hogy a közelmúltban két zuglói rendőr, valamint egy kerületi polgárőr összehangolt munkája mentett meg egy édesanyát.  – A két héttel ezelőtti életmentés is azt mutatja, hogy nagy szükség van ilyen eszközre – tette hozzá Hajdu Flórián.

A defibrillátor használatát Balkovics Péter mentőtiszt mutatta meg a rendőröknek, aki elmondta, hogy ez sem helyettesítheti az újraélesztést, az eszközt ezért csak az tudja eredményesen használni, aki az életmentő technikát is elsajátította.

Fotó: Képszerkesztőség

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb