Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Elfogadták Zugló új lakásrendeletét

Rendkívüli ülésen fogadta el Zugló képviselő-testülete hétfőn azt a rendeletet, amely a kerületben életvitelszerűen élő rászorulók lakáshoz jutását segíti.

A soron kívül megtartott ülésen a testület támogatta, hogy az önkormányzat együttműködési megállapodást kössön a 4 Évszak Sportiskola Kft.-vel, amely ősztől hat hónapon át az Egressy téren üzemeltet majd jégpályát. A sátras fedésű, U16 és OB III. bajnokságra alkalmas pálya 55×25 méteres lesz. A jégpályát a sportolók mellett a lakosság is használhatja majd.

A képviselők elfogadták továbbá az önkormányzat tulajdonában álló lakások bérletének szabályozásáról szóló rendeletet. Szabó Rebeka alpolgármester (PM) a beterjesztéssel kapcsolatban kiemelte: a rendelettel a Zuglóban életvitelszerűen élők, piaci alapon bérlakáshoz jutni nem tudók lakhatási problémáin kívánnak segíteni. Az új szabályzó célja, hogy a lakáshoz jutás átláthatóbb, igazságosabb és gördülékenyebb legyen.

A vitában Hevér László képviselő (MSZP) azt javasolta, hogy a jövőben megkötendő bérleti szerződéseket foglalják közjegyzői okiratba, míg Rozgonyi Zoltán alpolgármester (Fidesz) azt indítványozta, hogy a beterjesztésből kerüljön ki a renitens bérlők bérlakásának szociális szállóvá való átminősítése.

Ezen túlmenően a testület módosította az Őstermelői piac nyitvatartását. A jövőben a piac és a vásárterület a hivatalos ünnepek kivételével hétfőtől-szombatig 06.00–13.00, míg vasárnap 08.00–13.00 óra között működhet.

A képviselő-testület a Közösség lámpásai elnevezésű program fenntartásához és a látássérült gyógymasszőrök foglalkoztatásához négymillió forintos vissza nem térítendő támogatást adott a Vakok és Gyengénlátók Közép-magyarországi Regionális Egyesületének. Az önkormányzatnak a szervezettel 2012-től van együttműködési megállapodása, amely egy munkaerő-piaci programhoz kötődő TÁMOP pályázat nyomán jött létre. Az Egyesület 2014-től a Zuglói Egészségügyi Szolgálat Hermina úti épületében és az Uzsoki Utcai Kórházban nyújt masszázsszolgáltatást.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb