Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Elhunyt Szécsi István

A Magyar Politikai Foglyok Szövetségének (POFOSZ) XIV. kerületi és a POFOSZ 1956-os Hagyományőrzők elnöke, Zugló díszpolgára 78 éves volt.

Hosszan tartó súlyos betegség után, április 24-én elhunyt Szécsi István. A POFOSZ honlapján olvasható önéletrajza szerint Szécsi István 1937. március 6-án született Tarnaszentmiklóson. Tevékenyen részt vett az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeiben, ezért 15 év börtönbüntetésre ítélték.

Jelentős szerepe és érdeme van abban, hogy egyre több fiatal kapcsolódik a POFOSZ kerületi szervezetéhez, hiszen évente meghirdetik irodalmi-történelmi pályázatukat, és többször szerveznek kirándulásokat is. 2010-ben az ő kezdeményezésére jött létre az 1956 Öröksége alapítvány, melynek székhelye Zugló.

Szécsi István 1991-ben megkapta az 1956-os emlékérmet és a Hazáért Érdemkereszt Kiskeresztjét. 2009-ben a Demszky Gábor akkori budapesti főpolgármester által kibocsátott Forradalom Hőse kitüntetést vehette át. A POFOSZ felterjesztésében a Hazáért Érdemkereszt bronz, ezüst és arany fokozatát, valamint a Forradalom Bölcsője ezüst fokozatát is megkapta.

Szécsi Istvánt a XIV. kerületi önkormányzat saját halottjának tekinti.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb