Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Elhunyt Timler Lajosné

Nyolcvanhárom esztendős korában elhunyt Timler Lajosné Hárshegyi Anna, a Zuglói Német Önkormányzat elnöke.

Hárshegyi Anna alapító tagja volt az 1994-ben alakult testületnek, amelyet az elmúlt három ciklusban elnökként irányított. Lelkes és áldozatos munkájának köszönhetően a Zuglói Német Önkormányzat az egyik legaktívabb nemzetiségi testületté vált a kerületben.

Kiváló kapcsolatot ápolt a Kék Duna Forrás Közhasznú Egyesülettel, az Óperenciás Óvodával, a Móra Ferenc iskola nemzetiségi osztályával és a dr. Mező Ferenc Általános Iskolával is. Olyan hagyományok megteremtése fűződik a nevéhez, illetve az általa irányított testülethez, mint a Márton-nap, a svábbál, a nyári Obervellach-i (ausztriai), a balatonszemesi és kisszékelyi táborok, ahol zuglói gyerekek százai ismerkedhettek meg a német mentalitással és kultúrával.

Timler Lajosné tősgyökeres zuglói volt. A kerületben nőtt fel, a Teleki Blanka Gimnáziumban érettségizett. Férjével, Timler Lajossal 11 évet töltött külszolgálatban Németországban (még az NSZK-ban), ahol maga is megtapasztalhatta a német szorgalmat és becsületességet. 1994 óta ezt próbálta átadni a zuglói gyerekeknek is.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb