Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Elindult a stresszkezelő tréning

Mérges vagyok, nem tudom mit tegyek, ideges és dühös vagyok, elkényelmesedtem a karantén alatt, nehezen megyek újra emberek közé, néha kiabálok, sokat veszekszem a férjemmel és a gyerekekkel, másokat hibáztatok, rossz a monitor előtt felelni, nehéz az otthoni tanulás – ilyen és ehhez hasonló problémákkal, érzelmekkel küzdenek az ingyenes online stresszkezelő tréning résztvevői.

Az önkormányzat által támogatott, a Családcentrum Alapítvány szervezésében megvalósuló négyalkalmas program első foglalkozása április 30-án volt. Kiderült, sokaknak szinte azonos gondokkal kell megküzdeniük a járványhelyzet alatt. Somogyi Tímea, a szervezet családterapeutája elmondta, pedagógusoktól és a családoktól is azt a visszajelzést kapták, hogy a pandémia okozta bizonytalanság nagyon megnehezíti az emberek életét.

– A régóta húzódó online oktatás sem a gyerekeknek, sem a szülőknek nem jó, a szülőkre rótt pedagógus szerep óriási feszültségforrás lehet otthon – magyarázta a terapeuta.  A csaknem húsz család – felnőttek és gyerekek – részvételével zajló tréningen megbeszélik a nehézségeket, amelyek megoldásában az érdeklődők is segítenek egymásnak, továbbá a szakemberek rajz-, légzésterápiával, jógával igyekeznek megmutatni a megoldást.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb