Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Elismerték a zuglói oktatást

Az idei évben négy zuglói pedagógus részesült magas rangú szakmai elismerésben.

 A zuglói oktatás színvonala több módon is mérhető: az iskolák népszerűsége és sokszínűsége, a tanulmányi versenyeken elért helyesések, a mérési eredmények és a pedagógusok munkájának értékelése is sokat mondó. Minden évben több zuglói tanító, tanár, intézményvezető és óvodapedagógus részesül magas rangú szakmai elismerésben. Idén sem volt ez másképp, a júniusi pedagógus napi ünnepeken négy kerületi szakembert is díjazták.

A gyermekek harmonikus személyiségformálásának érdekében végzett kiemelkedő munkájáért Balog Zoltán emberi erőforrások miniszterétől nemrég Németh László-díjat vehetett át dr. Puszter Bernadett, az Álmos Vezér Gimnázium és Általános Iskola igazgatója. “Pedagógusként kellő általános- és középiskolai tapasztalatokat szereztem, amiket aztán a vezetői munkám során is hasznosítani tudtam. Tanárként és igazgatóként is mindig a megújulásra törekedtem, úgy vélem, ez a menedzser-szemlélet vezetett az elért sikerekhez” – magyarázta.

Az óvodapedagógusok legmagasabb szakmai elismerését, a Brunszvik Teréz-díjat vehette át a Zuglói Tihany Óvoda legrégebb óta dolgozó óvónője, Léka Gézáné. “Zuglói fiatalként egy zuglói iskolában szerettem volna képesítés nélküli tanítóként dolgozni. A Tihany ovi akkor épült, kívülről akár egy kis iskola is lehetett volna, ezért bekopogtam, és álláslehetőség iránt érdeklődtem. Mint kiderült, rossz helyen jártam, ám az első vezető rábeszélt, hogy ha már ott járok, próbáljam ki óvónőként magamat. Kipróbáltam, majd negyven évig itt maradtam” – mesélte.

Több évtizedes lelkiismeretes szakmai munkája elismeréseképpen a Fővárosi Önkormányzattól Bárczy István-díjat kapott Radnai Gabriella, az Álmos Vezér Gimnázium és Általános Iskola felső tagozatos igazgató-helyettese. “Nagy kihívást jelentett számomra a zuglói 21 év, hisz egyrészt erre az időszakra esett a gimnáziumi képzés bevezetése, illetve arra is büszke vagyok, hogy sikerült az alsós, a felsős és a középiskolai tanári kart egy egységes tantestületté tenni” – mondta Radnai Gabriella.

Bárczy István-díjat vehetett át a zuglói Széchenyi István Általános Iskola fejlesztőpedagógusa, Czerny Zsuzsa is. A zuglói szakember 11 év tanítói munka után 1986-ban nagyot váltott, és az üzleti szférában helyezkedett el, üzleti tréner lett belőle. “Ez a trénerkedés nyitotta fel a szememet, hogy mennyi mindent nem tudok még, és mennyi mindent kellene még megtanulnom” – mondta a díjazott zuglói pedagógus. Czerny Zsuzsa az elmúlt években komoly eredményeket ért el a részképesség-problémás gyerekek fejlesztésében.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb