Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Előrelátó önkormányzat

Zugló a koordinátora a Városi vízkör elnevezésű uniós együttműködésnek, amely azt vizsgálja, hogyan lehet hatékonyabb, környezetbarátabb a vízfelhasználás városi környezetben.

Az Interreg Central Europe támogatásból megvalósuló City Water Circles (Városi vízkör) Európai Uniós projekt keretein belül több közép-európai ország szakemberei dolgoznak együtt a vízhasznosítás témakörében.

– Korábban nem vagy kevésbé ismertük a klímaváltozás következményeit. Most azonban mi magunk is szembesülünk a szélsőséges időjárás hatásaival. Azok az országok, ahol ez már korábban megtörtént, jócskán előttünk járnak a szemléletváltásban. Budapest viszont még nem volt felkészülve az időjárás-változás következményeire – hangsúlyozta a hároméves projekt nyitórendezvényén Szabó Rebeka alpolgármester.

Fotó: Riersch Tamás

Az együttműködés résztvevői azt vizsgálják, miként lehet a használt – szürke – vizet újrahasznosítani, illetve hogyan lehet hatékonyan felhasználni nagy mennyiségű esővizet.

– Minden országban lesz egy miniberuházás, amely modellezi, hogy miről szól ez az együttműködés – mondta Király Zsuzsanna, a projekt kommunikációs munkatársa. – Zuglóban például egy óvodában szeretnénk majd megvalósítani a szürke víz és az esővíz hasznosítását. Hogy melyik intézmény lesz a kedvezményezett, arról még nincs információ, ez ugyanis elsősorban az óvodák műszaki adottságaitól függ – tette hozzá.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb