Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Előzetes tájékoztató új településképi rendelet készítéséről

A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 29/A. §-nak, valamint Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének a partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 13/2017. (III.16.) önkormányzati rendeletben meghatározottaknak megfelelően tájékoztatom, hogy Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata a Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének 38/2017. (IX.25.) önkormányzati rendeletének (a továbbiakban: településképi rendelet) felülvizsgálatával megkezdte az új településképi rendelet készítését.

Felsőbb szintű jogszabályi változások miatt elengedhetetlenné vált a településképi rendelet felülvizsgálata. Tekintettel arra, hogy a jelenleg hatályos településképi rendeletben számos rendelkezést szükséges módosítani, a hatályos településképi rendelet további módosítása helyett azonos címmel új rendelet kiadása indokolt.

A készülő új településképi rendelettel kapcsolatban észrevételeiket, javaslataikat a tájékoztató megjelenésétől (2018. november 1.) számított 21 napig adhatják meg postai levélben (1145 Budapest, Pétervárad utca 2.) vagy elektronikus levélben (hivatal@zuglo.hu).

Észrevételeiket, javaslataikat ismertethetik a témában megrendezésre kerülő lakossági fórumon is, amely 2018. november 8-án 18:00 órakor kerül megtartásra a Házasságkötő teremben (1145 Budapest, Pétervárad utca 11-17.).

Az érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezetek a megadott határidőig a szervezet nevével, képviselőjének, postai és e-mail címének megadásával jelentkezhetnek be az eljárásba. Civil szervezet esetén – első bejelentkezéskor – az alapító okiratot és a bírósági bejegyzésről szóló jogerős végzést is csatolni kell.

Karácsony Gergely
polgármester

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb