Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Erdélyi kéznyomok egy zuglói kerítésen

Az idei napközis tábornak állít emléket az a két kerítésblokk a Kövér Lajos utcában, amelyet a táborlakók kéznyomai borítanak.

Ide kerültek fel idén annak 15 fős alsórákosi küldöttség kéznyomai is, akik néhány napos soltvadkerti pihenő után Zuglóval ismerkedtek. A csoportban persze akadtak olyanok is, akik már nem először jártak itt, hisz a XIV. kerület és az erdélyi település lassan két évtizedes kapcsolatban van egymással.
Még 1998-ban történt, hogy a Gödöllőn rendezett Kárpát-medencei polgármester-találkozóra ellátogató erdélyi településvezető, Gáspár Tamás az Örs vezér terén leszállt a Hévről, és gyalogosan elindult a Nagy Lajos király útján. Aztán az egyik utcasarkon felnézett az utcanév-táblára, melyen az út neve felett meglátta az Alsórákos feliratot. Az erdélyi polgármester ezután bement a zuglói Városházára, ahol Pelyva György akkori alpolgármesterrel sikerült találkoznia – így kezdődött minden 1998-ban, hogy aztán 2000-ben már meg is szülessen az együttműködési megállapodás a két település között. A kapcsolat az elmúlt másfél évtizedben végig kitartott, a zuglói diákok rendszeresen látogathattak Erdélybe, míg az alsórákosi gyerekek is minden nyáron élvezhették a kerület vendégszeretetét. A két önkormányzat delegációi is rendszeresen részt vesznek egymás ünnepségein, a Zuglói Napok rendezvénysorozaton, illetve az alsórákosi Szabadság-napon. A mostani erdélyi vendégek ezt a régi barátságot „pecsételték meg” a tenyérnyomaikkal.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb