Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zugló megúszta a felhőszakadást

Éjszaka több mint száz helyen dolgoztak a fővárosi tűzoltók, szinte mindenhol vizet kellett eltávolítani a fővárosra lecsapó hétfő esti vihar után. Zugló ezúttal viszonylag „problémamentesen” megúszta a felhőszakadást a legutóbbi viharhoz képest.

Kerületünkben jelenleg is folyik az intézményi kárfelmérés, a Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt. eddigi adatai szerint nem történt komolyabb épületkár. A Zuglói Civil Ház viharkár utáni hiba elhárítása már megtörtént, jelenleg a tető nem ázik.

Magas kockázattal jár, ha haladéktalanul nem kezdjük meg a tető kivitelezést/javítást az eredeti terveknek megfelelően, mivel a PVC szigetelés további leterhelő rétegeket igényel. A belső részek helyreállítása folyamatban van – tudtuk meg a Zuglói Zrt. illetékesétől.

Két kerületi óvoda, két bölcsőde és egy iskola tekintetében jelenleg is zajlik a kárfelmérés. Az eddigi információk szerint ezeknél az intézményeknél pincei beázás, illetve tetőbeázás történt. A Katasztrófavédelem munkatársainak bevonására egyik intézményi helyszínen sem volt szükség.

 

Kedd reggelig országszerte 350, Budapesten száznál is több helyszínre riasztották a tűzoltókat a hétfő esti felhőszakadás miatt. Az özönvízszerű eső miatt több száz bejelentés érkezett a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság központi ügyeletére, száztíz helyszínen késő este is dolgoztak a fővárosi tűzoltók. Az éjszaka folyamán összesen 47 ezer lakásban ment el hosszabb-rövidebb időre az áram.
Reggel még 9000 budapesti lakásban nem volt áram, mert a tegnap este fél hét körül lecsapó hatalmas eső 31 trafóházat öntött el korábban a fővárosban. Egy óra alatt több eső esett a főváros belső részén, mint az augusztusi havi átlag. A havi átlag 50 milliméter csapadék, míg ezzel szemben – alig egy óra leforgása alatt – 83 milliméternyi lezúduló csapadékkal kellett megküzdenie Budapestnek. Emiatt a legtöbb bejelentést a fővárosból és az agglomerációból kapták a tűzoltók. Főként a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék, valamint leszakadt faágak, kidőlt fák okoztak problémát. Sok helyen akadtak el járművek az utakon, volt, akit a tűzoltóknak kellett kimenteni a kocsiból.

 

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb