Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Esélyegyenlőségi fesztivál Zuglóban

Egyetlen apró cselekedet is változtat a világon, ahogy egy szál gyufa lángja is elűzi a sötétséget – ezzel a mottóval rendezték meg szombaton a Bosnyák téren a X. Zuglói Kulturális Esélyegyenlőségi Fesztivált.

Az esemény rendezője, Sebestyén Lajosné a Zuglói Lapoknak elmondta, a fesztivál célja, hogy az egészséges és a sérült emberek közösen töltsenek el egy napot, megismerjék egymást, az ép és fogyatékkal élő művészek együtt szórakoztassák az érdeklődőket. A Mozgássérültek Budapesti Egyesületének Zuglói Szervezete és az “Egyenlő Eséllyel” Kulturális, Szociális, Hagyományőrző Alapítvány által szervezett eseményen fellépett Csongrádi Kata színművész, a Nemadomfel együttes, Puka Károly és cigányzenekara, Rupa Ilona népdalénekes, Bódi Csaba és a Fekete szemek együttes, Gáti Pál énekes, Napsugár Anna jeltánc előadó, a görög kisebbség néptáncegyüttese, valamint indián utcazenészek.

Fotó: Balogh Róbert

Az eseményen vásárral egybekötött bemutatót tartottak a fogyatékkal élő emberek által készített termékekből. Volt sakkverseny, míg a gyerekeket sok egyéb mellett arcfestés és kézműves foglakozás várta. A színes programokkal teli nap díjkiosztással és tombolasorsolással zárult. A zuglói önkormányzat által támogatott rendezvény fővédnöke Karácsony Gergely polgármester, védnöke Rozgonyi Zoltán alpolgármester és Raduly József, a magyar kultúra lovagja volt.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb