Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Év végére elkészülhet a Nemzetiségek Háza

A Nemzetiségek Házáról és a jövő évi költségvetés nemzetiségeket érintő részéről is beszélgettek a nemzetiségi kerekasztal résztvevői november 7-én.

Baracskai Gábor, a Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt. vezérigazgatója a Nemzetiségek Háza (Thököly út 73.) felújításával kapcsolatban elmondta, hamarosan aláírják a kivitelezői szerződést, így már decemberben birtokba vehetik az épületet a kerületben élő nemzetiségek. Idén a ház felső szintje újul meg, a tervek szint jövőre a pinceszintet tatarozzák.

A jövő évi költségvetésből 21 millió forintot szeretnének a nemzetiségekre költeni – jelentette ki a nemzetiségi tanácsnok. “Nemzetiségi önkormányzatonként másfél millió forintot terveztünk, továbbá a Nemzetiségek Háza berendezésére és a táncház beindítására is gondoltunk” – magyarázta Sokacz Anikó. A beszélgetésen a nemzetiségi önkormányzatok vezetői ismét sérelmezték, hogy lassú, nehézkes az ügyintézés. Problémájukra hamarosan megtalálják a megoldást – hangsúlyozta a tanácsnok.

A programon részt vett Hajdu Flórián alpolgármester és Hevér László György képviselő is, aki kérte a jelenlévőket, hogy vegyenek részt a készülő idősügyi stratégia megalkotásában, amelyhez várja a tanácsokat, észrevételeket, javaslatokat.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb