Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Felesleges, sőt rendkívül veszélyes a vízimadarak etetése

Röpképtelenné vált, beteg, agresszív madarak, elszaporodó patkányok – egyebek mellett ezeket okozza a vízimadarak etetése. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület évek óta minden vakáció kezdetekor felhívja az emberek figyelmét a problémára.

Az ovi kerítésén át se dobálunk csokit a gyerekeknek, nem úgy fejezzük ki a szeretetünket és a törődésünket – hangsúlyozta Orbán Zoltán, az egyesület szóvivője, aki azt is elmondta, egy-egy falat kenyértől nem lenne baja az állatoknak, ám a rendszeres, egyoldalú kenyérfogyasztás számos óriási problémát okoz.

A szakember elmagyarázta: azért ne etessünk, mert az megbetegíti a madarakat, növeli a zsúfoltságot, az agressziót a szárnyasok között, elősegíti a fertőző betegségek terjedését, szennyezi a környezetet, ráadásul a szükségtelen törődés miatt az állatok nem vonulnak el, így az éjjeli fagyok alatt a jég fogságába eshetnek. Ezen túl a feleslegesen kiszórt táplálék vonzza a patkányokat, segíti a szaporodásukat.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb