Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Felhívás a zuglói parkolás átalakulásáról

FELHÍVÁS

Tisztelt zuglói lakosok!

A Fővárosi Közgyűlés 2022.09.05-i hatállyal módosította a Budapest Főváros közigazgatási területén a járművel várakozás rendjének egységes kialakításáról, a várakozás díjáról és az üzemképtelen járművek tárolásának szabályozásáról szóló 30/2010. (VI. 4.) rendeletét. Budapesten 4 díjzóna működik, ahol egységesek lesznek az óradíjak, az üzemidők továbbá  egységes időtartam-korlátozások lépnek életbe:

A övezet: 600 forint, 8.00-22.00, max. 3 óra
B övezet: 450 forint, 8.00-20.00, max. 3 óra
C övezet: 300 forint, 8.00-18.00, max. 3 óra
D övezet: 200 forint, 8.00-18.00, időtartam-korlátozás nélkül

Zuglóban két tarifa övezet működik: B, és C.

A rendelet módosítása a lakossági várakozási engedélyeket, vagy más típusú ingyenes, vagy kedvezményes várakozáshoz, jegyvásárláshoz kapcsolódó engedélyeket, várakozási hozzájárulások területi hatályait NEM ÉRINTI, azok területi érvényessége az eddigiek szerint változatlanul működik.

A lakossági várakozási hozzájárulás továbbra is abban a zónában jogosít kedvezményes, illetőleg díjfizetés mentes várakozásra, amelyikben az igényjogosult állandó lakáscíme (lakóhelye) található!

A lakossági várakozási hozzájárulás Zuglóban továbbra is a lakóhely által adott zóna, kerületi önkormányzati tulajdonú közúti várakozóhelyein és Budapest Főváros Közgyűlésének 30/2010. (VI. 4.) önkormányzati rendelete 5. melléklet 1.4. alpontjában kijelölt fővárosi önkormányzati tulajdonú (ez kerületünkben a Hungária körút) közúti várakozóhelyeken időtartam korlátozás nélküli várakozásra jogosít.

Továbbra is igényelhető lakossági várakozási hozzájárulás az adott parkolási övezetben bejegyzett lakóhellyel (állandó lakáscímmel) rendelkezőknek, valamint a 2. sz. zónába annak, akinek állandó lakóhelye a Kerepesi út – Gvadányi út – Füredi út – Vezér út – Fogarasi út – Róna utca által határolt területen vagy az azt határoló útvonalon illetőleg a 3. sz. zónába a Kacsóh Pongrác út – Rákospatak utca – Vezér utca – Fogarasi út –Mexikói út által határolt területen van, lakosonként egy autóra, ha ő a jármű üzembentartója, vagy a munkáltatója kizárólagos használatra biztosít számára céges autót. Lakóhelyenként két, de lakosonként csak egy gépkocsit lehet díjmentes parkolásra bejelenteni. Lakosonként második autóra, vagy tartózkodási címen bejelentett lakók/bérlők részére a kedvezményes határozott idejű várakozási hozzájárulás adható ki. A lakossági várakozási hozzájárulás (parkolási engedély) a kibocsátástól, a követő év január 31-ig érvényes.

 

ZKNP parkolás módosulás grafika

A grafika kattintásra nagy méretben nyílik meg.


A részletes, térképekkel ellátott tájékoztatót IDE KATTINTVA tekintheti meg.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb