Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Fiatal vállalkozókat segítő program indul Zuglóban

A képviselő-testület csütörtöki ülésén döntés született egyebek mellett a közcélra felajánlott kommunális adó felhasználásáról, a fiatal vállalkozásokat segítő program elindításáról és a soltvadkerti gyermektábor fejlesztéséről. 

A testület beszámolót hallgatott meg a magánszemélyek kommunális adójának visszafizetése ügyében végzett adóhatósági munkáról, illetve határozott a közcélra felajánlott kommunális adó felhasználásáról. Ennek nyomán a Köznevelési, kulturális, ifjúsági és sport bizottság dönthet majd arról, hogy melyik oktatási intézmény kapja a felújítására felajánlott pénzt. A rászoruló gyermekek támogatására befolyt összeget pedig a Zuglóiak Egymásért Alapítványnak adományozták.

A képviselő-testület jóváhagyta a Vállalkozz Zuglóban! elnevezésű program elindítását, és annak finanszírozására 15,2 millió forintot biztosított. Emellett úgy határozott, hogy a projekt sikeres megvalósítása érdekében az önkormányzat együttműködési megállapodást köt a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége Vállalkozásfejlesztő Kft.-vel.

Ezen túlmenően a képviselők 8,5 millió forintot szavaztak meg a Soltvadkerten működő Zuglói Gyermektábor fejlesztésére. Ebből az összegből a tábor csatlakozhat a a földgázhálózatra és bekötik a szennyvízvezetéket is.

A testület megalkotta továbbá a kedvezményes macskaivartalanítási programban való részvétel feltételeit tartalmazó rendeletet. Erre 1,3 millió forintot szavaztak meg. Arról is határoztak, hogy 2017-től öt évre meghosszabbítják a Hungast-Mecsek Kft.-vel 2012-ben létrejött, többször módosított, gyermekétkeztetésre vonatkozó szerződést.

A képviselők tíz millió forintot adtak a Nemzetiségek Háza használatba vételéhez szükséges felújításokra.  A testület ahhoz is hozzájárult, hogy a Magyar Politikai Foglyok Szövetsége a Pongrátz Gergely téren elhelyezhesse Vasvári Vilmos 1956-os forradalmár, egykori zuglói lakos mellszobrát.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb