Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Gyilkosság Zuglóban, megvan a tettes

Április 3-án 19 óra után egy nyolcéves kisfiú hívta a 112-t, és jelezte az ügyeletesnek, hogy az édesanyjával valami történt. A gyerek elmondása szerint a nő a konyha kövezetén feküdt mozdulatlanul.

A rendőrök és a mentő is a helyszínre mentek, ahol már holtan találták a 30 éves asszonyt. A mentők a holttest megvizsgálása során az áldozaton idegenkezűségre utaló jeleket találtak, amit a helyszínre kiérkező rendőrorvos is igazolt. A gyanú szerint – és erre utaltak a nő nyakán talált véraláfutások – az áldozatot megfojtották.

A rendőrök kihallgatták a nyolcéves kisfiút: elmondta, hogy aznap az anyja élettársa is velük volt, akit ebéd után táncolni hívott az anyukája, de a férfi a könyökével megütötte a fiú szemét, amitől az anya begurult, és pofon vágta a férfit. Az első reakciót pedig követte a többi, a vita és a verekedés a lakás több helyiségében zajlott. A fiú nem látta, csak hallotta ezeket. Aztán egyszer csak csend lett, majd a konyhából előjövő férfi azt mondta neki, hogy bújjon el az egyik szekrényben, és ne is jöjjön addig elő, amíg a rendőrök ki nem érkeznek. A fiú állítólag több órán keresztül volt a szekrényben, végül nem bírta tovább, és előjött. Így talált rá a konyhában heverő édesanyjára, aki addigra már nem lélegzett. Nagyon megijedt, előbb az apját hívta, majd a mentőket értesítette.

A helyszínre érkező segítséget is ő engedte be a lakásba. A mentők megpróbálták újraéleszteni a nőt, de végül feladták a küzdelmet. A rendőrök időközben beazonosították a férfit, aki január óta állt kapcsolatban a nővel. Felhívták telefonon, de a férfi nem árulta el nekik a tartózkodási helyét. A nyomozás azonban kiderítette, hogy az édesanyjával a Pólus moziban ül, és éppen egy szuperhős filmet néz. A rendőrök előadás közben fogták el a gyanúsítottat, akit előállítottak. Emberölés bűntettében indult vizsgálat ellene.

A férfi részben elismerte tettét, bár a gyilkosságot tagadta. Azzal védekezett, hogy a fiúnak okozott sérülés véletlenül történt. A férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

A fiút a nagyszüleinél helyezték el.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb